MANIFESTACIJA KOJA SE PAMTI – 24. Novogradiško glazbeno ljeto, pet dana vrhunske zabave i sjajnog raspoloženja

Datum objave: 20. 8. 2019. | Kategorija: Scena

NOVA GRADIŠKA – Uz more dobre glazbe i raskošne ponude, s novim, reprezentativnim prostorom Turističke zajednice, uz novi slogan – Nova Gradiška-novi doživljaj, 24. Novogradiško ljeto nadmašilo je sva očekivanja.

Iako su Novogradiščani i ranije znali da imaju manifestaciju na koju mogu biti ponosni, 24.Glazbeno ljeto nadmašilo je sva očekivanja! I organizatora i izvođača i posjetitelja. Najomiljeniju i najdugovječniju manifestaciju grad je dočekao sjajno raspoložen, u svečarskom ruhu, prepunih ulica, trgova i parka, s vrhunskom ponudom, spreman domaćinski toplo dočekati drage prijatelje, goste i putnike namjernike. U moru dobre glazbe i još boljih vibracija, s novim, reprezentativnim prostorom Turističke zajednice, uz novi slogan-Nova Gradiška-novi doživljaj, jer, tako se na najbolji način predstavlja i voli grad. Iskrene čestitke organizatorima, TZ i Gradu i jedva čekamo slijedeće, sigurni smo, još bolje, 25.Novogradiško glazbeno ljeto!

Najprepoznatljivija i najdugovječnija novogradiška manifestacija ove je godine, u svom 24.izdanju, nadmašila sva očekivanja i potvrdila se kao središnji ljetni regionalni event u Slavoniji. Zasluge za to pripadaju prije svega organizatorima, Turističkoj zajednici i Gradu Nova Gradiška, koji su jedinstveni, od ove godine, petodnevni festival dobre glazbe i još boljih vibracija, odlučili pozicionirati i kao zanimljivu turističko-eno-gastro manifestaciju i najjači gradski proizvod, što su prepoznali i mnogobrojni posjetitelji pristigli iz cijele Slavonije, ali i puno dalje, preko Save.

Dokazali su to i sjajni izvođači, najveće regionalne i domaće zvijezde, koje su se, sjajno raspoložene, iznimno profesionalne, publici predstavile na vrhunski uređenom stage-u, uz zvuk i produkciju kakvom bi se ponosili i puno razvikaniji i urbaniji eventi. Novogradiško glazbeno ljeto grad je dočekao sjajno raspoložen, u svečarskom ruhu, prepunih ulica, trgova i parka, s vrhunskom ponudom, spreman domaćinski toplo ugostiti drage prijatelje i putnike namjernike.

U moru žanrovski različite glazbe primjerene svim ukusima, srdačne i neposredne atmosfere, s novim, reprezentativnim prostorom Turističke zajednice, uz novi slogan-“Nova Gradiška-novi doživljaj”, jer, tako se na najbolji način predstavlja i voli grad.

Od srijede, 14.kolovoza  premijerne jazz večeri koju je, na najbolji mogući način otvorio genijalni Damir Kukuruzović i Django group, preko rock četvrtka  rezerviranog za čarobnjaka novog vala, frontmena nekada kultnog Haustora, Darka Rundeka i mladu dubrovačku atrakciju Silente, pa tamburaškog petka začinjenog kraljicom zabave Majom Šuput, do subote koja je, zahvaljujući vrhunski profesionalno odrađenom nastupu regionalne zvijezde Željka Joksimovića, srušila sve rekorde, a potom i nedjelje, 18.kolovoza, večeri u znaku tradicije i nastupa FA Markovac, Zagreb, grad je živio nošen posebnom energijom, spajajući dalmatinski šušur i slavonski kirvaj, žice tambure i rock and roll,narodno veselje i alternativu, ijekavicu i ekavicu, potvrđujući kako je glazba medij koji ruši sve granice i spaja i ono na očigled nespojivo.

Uz pet dana i noći besplatnih koncerata, zabave i dobrog raspoloženja, Novogradiško glazbeno ljeto ponudilo je i sve ono bez čega je boravak u Slavoniji nezamisliv- trpeze bogate domaćim eno i gastro specijalitetima, sve prepoznatljiviji, 5.festival craft piva, sajam proizvoda i rukotvorina, neizostavno šarenilo lunaparka za one najmlađe i čak nekoliko zabavnih i kreativnih kutaka za djecu, čarobni ponoćni vatromet, potvrđujući se kao manifestacija u kojoj uživaju svi i jedinstveni festival pozitive koji je Novu Gradišku u najboljem svjetlu predstavio i ostatku Hrvatske.

Osjetili su to i mali i veliki, stari i mladi, i poznati i nepoznati, i elita i puk, i političari i estradnjaci- svi koji su, tih dana navratili u jedan od najmlađih gradova u Hrvatskoj odnoseći sa sobom dobro raspoloženje, spremni vratiti se i nagodinu, kada će najbolji ljetni event u regiji ponosno proslaviti prvih četvrt stoljeća. Zbog svega toga, još jednom iskrene čestitke organizatorima i vidimo se iduće godine na, sigurni smo, još boljem, 25.Novogradiškom glazbenom ljetu! Jer, ljeto je u Slavoniji i Novoj Gradiški!

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn