SJAJNA 2. VEČER NOVOGRADIŠKOG GLAZBENOG LJETA – Rock je još, itekako živ!

Datum objave: 16. 8. 2019. | Kategorija: Scena

NOVA GRADIŠKA – Da je rock još uvijek živ, baš kao i bunt i potreba za slobodom, unatoč poplavi nekih drugih, manje vrijednih žanrova, dokazala je druga večer Novogradiškog glazbenog ljeta, sjajno izdanje priče s tradicijom dugom 24 godine, za čiju su se izvrsnu atmosferu i element urbanosti pobrinuli, na prvom mjestu,fantastični Darko Rundek s ekipom, a onda i ostali izvođači-dubrovačka pop soft rock senzacija Silente, stari majstori Twins rock i lokalni Rockeri.

Egzotiku i aktivizam, sjajno sviračko umijeće, jedinstvenu liriku i artizam – sve je to, ali i puno više publici druge večeri Novogradiškog glazbenog ljeta ponudila glavna zvijezda – fantastični Darko Rundek i ekipa, beskompromisni umjetnik jedinstvene estetike, pobrinuvši se, istovremeno, i za izvrsnu atmosferu i element urbanosti, jer upravo je to, uz bunt i potrebu za slobodom, ono što definira rock.

Osjetila je to i mnogobrojna publika, željna zvuka iskonskog glazbenog žanra, potvrđujući kako je rock, unatoč poplavi nekih drugih, manje vrijednih žanrova, još uvijek živ i vitalan. I mada je teško mjeriti se s karizmatičnim frontmenom kultnog sastava Haustor i nadmašiti Rundekovu boemsku nonšalanciju, baš kao i pojavnost i sviračko umijeće ostatka njegove ekipe, za dobru su se atmosferu pobrinuli i stari majstori žanra okupljeni u bend Twins rock, lokalni Rokeri, a onda, na kraju večeri i dubrovačka senzacija,pop/soft/rock bend Silente.

Nakon gypsy jazza Damira Kukuruzovića u srijedu, nove, pomalo i eksperimentalne večeri manifestacije i druga, tradicionalna rock večer, potvrdila je kako Novogradiško glazbeno ljeto postaje sve relevantniji ljetni event koji, iz godine u godinu, podiže ljestvicu kvalitete, što prepoznaje i publika pristigla iz cijele Slavonije pa i šire.

Uz Rundeka kao vrhunskog izvođača i umjetnika, “krivac” za to ove je godine i novi, znatno snažniji razglas, kao i stage kakvog se ne bi postidjele ni vrhunske svjetske glazbene produkcije. Osjetili su to i primijetili i posjetitelji, pobrinuvši se i za novu porciju dobrih vibracija po kojima je Novogradiško glazbeno ljeto i poznato, najavljujući, istovremeno, jednako kvalitetan nastavak, jer, tek smo počeli.

Nakon sjajne rock večeri s potpisom tvorca “Apokalipsa”, na redu je tamburaška večer, u petak, 16.kolovoza, uz Bosutske bećare, Berde bend i Maju Šuput, što je, svakako dovoljan razlog da navratite i uz, dobru glazbu, iće, piće i drage ljude, uživate i u sjajnoj atmosferi grada.Na popularnom Korzu, ispred vrhunskog stagea, u središnjem gradskom parku. Osjetite ljeto u Slavoniji!

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn