4. VEČER NOVOGRADIŠKOG GLAZBENOG LJETA – Željko Joksimović, vatromet i sjajno raspoloženi prepuni grad

Datum objave: 18. 8. 2019. | Kategorija: Scena

NOVA GRADIŠKA – Četvrta, zabavna večer 24. Novogradiškog glazbenog ljeta ispunila je sva očekivanja i organizatora i posjetitelja pristiglih iz svih dijelova Slavonije, ali i puno dalje, preko Save, jer, glavna je zvijezda bio Željko Joksimović, glazbenik s “vojskom” fanova diljem regije. Vrhuncu večeri koji je uslijedio nakon veličanstvenog ponoćnog vatrometa, prethodio je nastup zagrebačkih “Ljubavnika” i nastup zvijezdica- malih, velikih pjevača čije vrijeme tek dolazi, sudionika festivala “Djeca pjevaju hitove”.

Neslužbeni, prošlogodišnji Severinin rekord kada je riječ o broju posjetitelja, prema prvim procjenama, čini se mogao bi biti srušen. Zasluga je to Željka Joksimovića, glavne zvijezde četvrte, zabavne večeri 24.Novogradiškog glazbenog ljeta i pun pogodak organizatora, Turističke zajednice i Grada Nova Gradiška. Misija i očekivanja ispunjeni-svi oni koji su u subotu, iz cijele Slavonije, ali i puno dalje, preko Save, navratili na novogradiški festival glazbe i dobrih vibracija, sigurno će se vratiti, jer jedan od najboljih ljetnih evenata regije, kako sve češće nazivaju Novogradiško glazbeno ljeto, itekako je opravdao očekivanja i predstavio grad u najboljem svjetlu.

Prepunih ulica, parka i trgova, u svečarskom izdanju, domaćinski, s bogatom gastro i eno ponudom, slavonski toplo, gostoljubivo i neformalno. Visoko profesionalno odrađenom koncertu Željka Joksimovića, uz sve one male i velike sitnice koje obično idu uz “zvjezdani status”, pred oduševljenom publikom, prethodio je veličanstveni ponoćni vatromet praćen taktovima valcera “Na lijepom plavom Dunavu” i nastup zagrebačkih “Ljubavnika”, iz sata u sat sve popularnijeg benda, kako reče voditelj Mirko Fodor, još jedan “zaštitni znak” manifestacije i dragi prijatelj Nove Gradiške.

I ovogodišnju zabavnu večer Novogradiškog glazbenog ljeta tradicionalno su “otvorile” zvijezdice-mali i veliki pjevači i pjevačice čije vrijeme tek dolazi, sudionici festivala “Djeca pjevaju hitove” u organizaciji Udruge “Hobotnica” iz Slavonskog Broda. Šest sati poslije, u 3 iza ponoći, grad je još uvijek bio na nogama, sjajnog raspoloženja, u ritmu dobre glazbe.

Potvrda je to i dobro odrađenog posla i još jedna stepenica više na koju su, s ciljem podizanja kvalitete i prepoznatljivosti manifestacije, uspješno zakoračili organizatori, najavljujući tako i nove standarde već slijedeće godine kada će Novogradiško glazbeno ljeto proslaviti prvih četvrt stoljeća.

U ovogodišnjem, 24. izdanju, čeka nas još jedna, posljednja večer, u nedjelju, 18.kolovoza, posvećena tradiciji i folkloru. Probajte se naspavati i vidimo se na središnjem novogradiškom trgu!

TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn