DAMIR KUKURUZOVIĆ & DJANGO GROUP OTVORILI NG GLAZBENO LJETO – Dobra stara priča s novim urbanim štihom i još jednim danom glazbe

Datum objave: 15. 8. 2019. | Kategorija: Scena

NOVA GRADIŠKA – Želeći manifestaciju učiniti još raznovrsnijom, ali joj i dodati istinski urbani “štih”, organizatori Novogradiškog glazbenog ljeta ove su godine, hrabro odlučili “priču” produljiti za još jedan dan i trima, žanrovski uhodanim večerima dodati novu, sasvim posebnu. Čast da otvori 24. Novogradiško glazbeno ljeto pripala je Damiru Kukuruzoviću, Slavoncu iz Siska, majstoru jazza, u pratnji Django group-a.

Iako kažu kako potvrđeno dobre stvari ne treba mijenjati, i najbolji koncept, s vremena na vrijeme, valja osvježiti. Učinili su to, hrabro i s puno entuzijazma, organizatori Novogradiškog glazbenog ljeta, Turistička zajednica i Grad Nova Gradiška, dodajući trima žanrovski uhodanim večerima, još jednu, sasvim posebnu, s istinskim urbanim “štihom”. Čast da otvori 24. izdanje središnjeg ljetnog eventa u Slavoniji, festivala dobre glazbe i još boljih vibracija, pripala je Damiru Kukuruzoviću, Slavoncu iz Siska, gitarističkom virtuozu i jazz majstoru, u pratnji Django groupa.

Sjajan izbor, jer, osim što je u grad, na kratko, donio duh i zvuk velegrada, pružajući Novogradiščanima i njihovim gostima rijetku priliku za uživanjem u “egzotičnom” romskom jazzu, svojevrsnom homageu velikom Djangu Reinhardtu, Kukuruzović je potvrdio kako i “ne mainstream” glazba, kada je vrhunska, itekako nađe svoj put do publike. I nije važno što ta publika ove godine nije bila u nekom impresivnom broju. Jazz, kažu znalci, bolje zvuči u prisnijoj, intimnijoj atmosferi, onakvoj kakvu su, vrhunskim sviračkim umijećem, duhovitošću, neformalnim pristupom i opuštenošću, donijeli Damir i ekipa- Bruno Urlić na violini, Marijan Jakić na sakosofonu, Miroslav Čehaić na solo ritam gitari i Vlado Bilbija na bas gitari. Iako prva, eksperimentalna, nova glazbena večer dobre, stare novogradiške manifestacije bila je poslastica u kojoj su, s jednakim žarom, uživali svi. I posjetitelji i glazbenici.

Nastavak slijedi, a nakon jazza, na redu je rock večer. I još jedna glazbena legenda, Darko Rundek i ekipa. Vidimo se u četvrtak, 15.kolovoza, na drugoj večeri 24. Novogradiškog glazbenog ljeta.

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn