TREĆA VEČER NOVOGRADIŠKOG GLAZBENOG LJETA – Nakon omiljenih tamburaša, Maja Šuput napravila lom

Datum objave: 17. 8. 2019. | Kategorija: Scena

NOVA GRADIŠKA – Večer Slavonije i pisme narodne i ove je godine potvrdila ono što se zna od početka.Tamburaška večer NG glazbenog ljeta, najomiljenija je i najposjećenija u petodnevnoj manifestaciji, jer dok je ljubavi prema običajima i tradiciji, bit će i tambura.A, one su, u vještim rukama majstora-domaćeg sastava Rubato, Bosutski bećari i Berde bend, rasplesali publiku i središte grada pretvorili u veliki zajednički tulum na otvorenom.

Nema do tamburaša i gotovo…Zaključak je to treće večeri Novogradiškog glazbenog ljeta posvećene upravo tom instrumentu, jer sve što je Slavonija, to je i tambura. Potvrdili su to članovi TS Rubato, u ulozi domaćih snaga, Bosutski bećeari, dečki iz Vinkovaca, te Berde bend, poznati po, za tamburaški sastav, neuobičajeno velikom broju članova ali i repertoaru koji pokriva cijeli spektar žanrova, jezika i kultura. Svi su se oni pobrinuli da se mnogobrojna publika dobro zabavi ali i da gosti grada osjete jedinstvenu energiju i pozitivne vibracije Novogradiškog glazbenog ljeta zbog kojih se na manifstaciju i dolazi.

Njih je, pak, i to u ogromnim količinama, na vrhunsku pozornicu, donijela Maja Šuput i izazvala euforiju. Najprije kod najmlađih djevojčica, a onda i pokojeg starijeg klinca koji su nestrpljivo čekali na priliku za autogramom. Kraljica zabave, kako je zovu, po ko zna koji je put dokazala kako joj voljeli je ili ne, treba odati priznanje, jer malo je glazbenika koji se toliko daju za svoju publiku.

Kod Maje je to sve ili ništa, pokazala je ne prestajući plesati i donoseći zarazno pozitvnu energiju. S Majom i njenim bendom u grad je stigla i Majuska on the road, zanimljiv poduzetnički projekt po uzoru na strane prateće glazbene pogone u kojem fanovi mogu nabaviti sve što bi nosila i kupila i Maja.

Sjajne vibracije, večer bez kiše, na sreću i ove smo je .godine izbjegli, prepun grad i tanani zvuci žice tamburice razlozi su zbog kojih je vrijedilo navratiti u Novu Gradišku na tamburašku večer. Ukoliko to još niste učinili, čekamo vas nagodinu, kada se, najavili su, otvarajući manifestaciju organizatori, Grad Nova Gradiška i Turistička zajednica, podiže stepenicu više, jer zahtijevat će to i četvrt stoljeća postojanja, i priča o turizmu kojom se Nova Gradiška kroz glazbu, hranu, vina i sva njena druga brojna bogatstva, predstavlja gostima. Dobrodošli! Do subote, 18.kolovoza i zabavne večeri s regionalnom zvijezdom Željkom Joksimovićem.Vidimo se na NG glazbenom ljetu!

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn