DJEČJA SMOTRA FOLKLORA U JAKŠIĆU – Pjesmom u jesen ušli najmlađi čuvari baštine

Datum objave: 06. 9. 2021. | Kategorija: Susreti

JAKŠIĆ – Trodnevna manifestacija “Pjesmom u jesen” u Jakšiću i ove je godine zaključena nastupom najmlađih folkloraša. Ljubav prema baštini i predanost nasljeđu pokazalo je 5. rujna najmlađe članstvo devet kulturno-umjetničkih društava.

U organizaciji HKUD “Slavonija” Jakšić, a pod pokroviteljstvom Općine Jakšić i ove su se godine na pozornici manifestacije “Pjesmom u jesen”, nakon fiš – majstorafolkloraša seniora, okupili oni najmlađi, najslađi i najdraži. Potvrdio je to i načelnik općine Ivica Kovačević neizmjerno ponosan upravo na ovaj dio trodnevne manifestacije.

“Ponosan sam doista što smo i ove godine orgnaizirali dječju smotru foklora, unatoč svim okolnostima i situaciji. Velika je to odgovornost i rijetki se odučuju upustiti u takvu organizaciji, ali evo – okupili smo one najmlađe iz devet kulturno-umjetnički društava. Uz naše domaće iz HUKD Slavonija i Matice slovačke Kukučin- Kuntarić, pozivu su se odazvali i brojni gosti. Razlog je to za ponos, ali i poticaj da se i iduće godine okupimo u još većem broju. Jer, djeca su naša budućnost i sve ovo radimo upravo zbog njih,” rekao je načelnik Kovačević.

A uz domaće snage, nastupili su RKUD “Darda” Darda, KUU “Napredak” Podgajci Podravski, KUD “Slavonija” Gornji Andrijevci, Češka beseda kaptol, KUD “Orljava” Pleternica, KUD “Šijaci” Biškupci i KUD “Čačinci” Čačinci.

TEKST: S. Pok               FOTO: D. M.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn