PJESMOM U JESEN U JAKŠIĆU – “Ide jesen, ide Gospa Mala, udat će se naša počimalja”

Datum objave: 04. 9. 2021. | Kategorija: Susreti

JAKŠIĆ – Tradicionalna manifestacija “Pjesmom u jesen” i ove je godine okupila brojna kulturno-umjetnička društva koja su u atraktivnom mimohodu, a potom i na pozornici umješno i ponosno pokazala ljepotu baštine i tradicije.

Trodnevna manifestacija koja je i ove godine imala kao uvertiru 5. Jakšićku fišijadu, najatraktivniji program pokazala je danas smotrom brojnih kulturno-umjetničkih društava koja su ponosno prezentirala ljepotu baštine i tradicije. HKUD-a “Slavonija” Jakšić i ove je godine kao dobar domaćin okupio brojne goste, mještane i i posjetitelje.

Jakšićkim ulicama prošli su, a potom i na pozornici na školskom igralištu, svoje blago u nošnjama, pjesmi i pokretu pokazali su, uz domaćine, redom Matica slovačka “Kukučin-Kuntarić” Jakšić, ZD “Rama” Pleternica, KUD “Ivan Filipović” Velika Koprivnica, DIF “Koprivnički Ivanec” Koprivnički Ivanec, KUD “Šijaci” Biškupci, KUD “Tkanica” Okučani, KUD “Mihovil Krušlin” Šenkovec, MVS “Sinovi atara” Zagreb i MPS “Slavonija” Jakšić. U bogatom programu svoj doprinos su dali i jahači te zaprege konjogojstvenih udruga iz Požege i Pleternice.

U ime domaćina sudionike smotre i sve posjetitelje pozdravio predsjednik HKUD Slavonija Jakšić Dario Pažin zahvalivši svima na dolasku. Prigodnim riječima nazočne je pozdravio i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinad Troha, a posebno zadovoljstvo, ponosan na svoje mještane izrazio je načelnik općine Ivica Kovačević.

“Obzirom na sve uvjete i okolnosti jako smo zadovoljni. Ovo je trebala biti jubilarna, 20.-ta smotra, ali prošle godine nismo imali manifestaciju. Nismo željeli ove godine ići “u širinu”, ali odaziv kulturno-umjetničkih društava je odličan. Presretan sam, jučer je bila prelijepa Fišijada, ljudi su se izvrsno zabavili od onih najmanjih do onih najstarijih,” rekao je.

Trodnevnu manifestaciju zaključit će 5. rujna smotra dječjeg folklora. “Dan je to posvećen našim malim folklorašima. 9.Smotra dječjeg folklora, rijetko tko radi dječje smotre, dali smo si truda i upravo u tom pravcu idemo- da svake godine imamo i prezentaciju rada naših najmlađih čuvara baštine,” zaključio je načelnik Kovačević.

TEKST: Sanja Pok            FOTO: Sanja Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn