5.JAKŠIĆKA FIŠIJADA – Najbolji fiš skuhala ekipa ŠRU “Klen” Nova Gradiška

Datum objave: 03. 9. 2021. | Kategorija: Susreti

JAKŠIĆ – Članovi ŠRD „Slavonac“ Jakšić, uz podršku Općine i lokalnih udruga, uspješno su organizirali 5. Fišijadu. Nakon jednogodišnje stanke uzrokovane pandemijom, jedinstvenu gastro-natjecateljsku priču prepoznalo je 18 ekipa od kojih su tri najbolje, prema ocjeni stručnog suda, bile Javna vatrogasna postrojba Nova Gradiška, ekipa Solanum Jakšić i ekipa Športsko ribolovne udruge “Klen” Nova Gradiška. Uvod je to u trodnevnu manifestaciju Pjesmom u jesen kojom će Jakšićani, raskošnim prikazom običaja i tradicije, pozdraviti godišnje doba pred vratima.

Znajući kako su najbolja druženja ona uz punu trpezu, ali i kako smo svi, nakon pandemijskih godinu i pol, željni pjesme, plesa, susreta s dragim ljudima i ugodnih razgovora, članovi ŠRD „Slavonac“ Jakšić, uz podršku Općine i brojnih drugih lokalnih udruga, uspješno su organizirali 5. Fišijadu, gastro-natjecateljsku priču koja i ove godine, najavljuje tradicoonalnu trodnevnu manifestaciju “Pjesmom u jesen”. Poznatu po dobroj atmosferi, ovogodišnju su Fišijadu pohodili kuhari-amateri iz Brodsko posavske i Požeško slavonske županije okupljeni u ukupno 18 ekipa od kojih su, prema ocjeni stručnog suda, tri najbolje bile Javna vatrogasna postrojba Nova Gradiška, domaća ekipa Solanum i pobjednička ekipa Športsko ribolovne udruge “Klen” Nova Gradiška. Uvod je to u trodnevnu tradicionalnu manifestaciju “Pjesmom u jesen” kojom će Jakšićani, nakon jednogodišnje prisline pauze, u organizaciji HKUD Slavonija, a pod pokroviteljstvom Općine Jakšić Požeško-slavonske županije i TZ Zlatni Papuk, raskošnim prikazom običaja i tradicije, pozdraviti godišnje doba pred vratima.

Zadovoljstvo brojem posjetitelja, te prije svega zainteresiranih natjecatelja Fišijade, izrazili su, u ime organizatora, predsjednik ŠRD „Slavonac Mario Pus, predsjednik HKUD-a Slavonija Dario Pažin i prvi čovjek Općine Jakšić, načelnik Ivica Kovačević, uvjereni kako su upravo ovakva druženja temelj društvenog života svake sredine. Uz dobru atmosferu, organizatorima je na ruke išlo i lijepo vrijeme, koje, vjeruje načelnik, očekivano prati dobre ljude.

“Broj posjetitelja, pogodna vremenska prognoza, pozitivna energija-sve su to dokazi kako smo svi željno čekali priliku da organiziramo 5.po redu Fišijadu. Iskreno sam zadovoljan i ponosan na sve koji su u ovoj priči sudjelovali, jer druženja poput ovoga i narodno veselje čine život ljepšim i ugodnijim, a upravo je to i cilj manifestacije. Potvrda je to i uspješnog rada naših brojnih udruga i najava, nadamo se, bolje jeseni od one prošlogodišnje, čemu u prilog, zasigurno ide i veći broj upisanih prvašića, njih ukupno 46, za 9 više nego lani, koliko će ih ove godine krenuti u prvi razred Osnovne škole “Mladost”. “, rekao je, s pravom zadovoljan, načelnik Kovačević.

Uz veliki broj gostiju i natjecatelja, 5. jakšićku Fišijadu osobnim je dolaskom podržala i županica Požeško slavonske županije Antonija Jozić. Nakon druženja uz trpeze pune ukusnih ribljih specijaliteta, domaćini vas, s dobrodošlicom, čekaju i narednih dana, jer manifestacija “Pjesmom u jesen” tek je počela. U subotu, 4. rujna, posjetiteljima će se, tradicionalnom, 19.po redu Smotrom folklora, predstaviti odrasli čuvari baštine, a dan kasnije, u nedjelju, 5.rujna i oni najmlađi, ali i najvažniji, jer, kako reče prvi čovjek Općine, načelnik Ivica Kovačević “sve što radimo, radimo zbog njih i za njih.”

TEKST: Simonida Tarbuk                FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn