VRIJEDNA DONACIJA U ČAGLINU – Dobrotvor Mato Veić uručio EKG aparat čaglinskoj ambulanti vrijedan više od 20 tisuća kuna

Datum objave: 30. 12. 2019. | Kategorija: Društvo

ČAGLIN – U Domu zdravlja Požeško-slavonske županije u Čaglinu danas je obavljena primopredaja donacije EKG uređaja s pripadajućom opremom koju je donirao Mate Veića, dobrotvor iz Ruševa. Donacija vrijedna više od 20 tisuća kuna, koja će pružiti kvalitetniju zdravstvenu zaštitu tamošnjem stanovništvu uručena je od strane donatora u Ordinaciji obiteljske medicine u Čaglinu.

Prošle je godine Mato Veić iz Ruševa, umirovljenik i povratnik iz Švicarske Općoj županijskoj bolnici Požega kupio medicinski uređaj vrijedan sto tisuća eura. Ove je godine nastavio s plemenitom tradicijom te je zdravstvenoj ustanovi u Čaglinu odlučio kupiti medicinski aparat koji im je potreban. Riječ je o 12-kanalnom EKG-u sa svim tehološkim mogućnostima, memorijom i svim potrebnim kako mještani ne bi morali zbog zdravstvenih zbivanja sa srcem putovati u Požegu.

“Volimo reći kako je gospodin Mato naš “dobri duh iz Ruševa”. U zdravstvu uvijek radimo u okviru mogućnosti i bilo je već upita za EKG u Čaglinu, ali nismo doista mogli. I sad dolazi čovjek koji kaže – ne pšitam koliko košta, samo nabavite. I u jednom danu sve smo realizirali – i ugovor o donaciji, i uplatu i naručili aparat od dobavljača. I evo aparat je stigao. Iako je tu mali broj stanovnika, riječ je o oko 2700 tisuće stanovinika, ali i oni zasužuju zdravstvenu zaštitu po europskim standardima. Čaglinska ambulanta ide koracima naprijed kako nije u proteklih 50 godina, gradi se nova ambulanta, puno je tu zasluge i načelnika općine Dalibora Bardača. Osim zidova i izvrsnih doktora bit će tu i vrhunski aparati, Dom zdravlja nabavlja i nove dentalne jedinice i ovi ljudi imat će ono što svaki građanin u Hrvatskoj i zaslužuje. Stoga, u ime svih nas, u ime onih koji su najpotrebitiji doista želim zahvaliti našem gospodinu Mati koji je svojim primjerom pokazao kako ima još dobrih slavenskih duša koje mogu ovakve stvari učiniti,” rekao je ovom prilikom ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Marijan Višaticki.

Načelnik općine Dalibor Bardač zahvalio je gospodinu Mati Veiću uz napomenu kako nije iznenađen njegovom gestom jer Mate je u svojoj zajednici prepoznatljiv kao velikodušan i nesebičan čovjek. Nesebičan, samozatajan i spreman na pomaganje na sve zahvale Mato je samo skromno odmahnuo rukom – nema na čemu, što bude trebalo tu sam!

TEKST: S. Pok         FOTO: G. B.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn