UTRKA TRAKTORA U KUTJEVU – Natjecalo se 39 traktorista

Datum objave: 01. 6. 2019. | Kategorija: Susreti

KUTJEVA – U sklopu Festivala Graševine šestu godinu zaredom u Kutjevu je održana utrka traktora koja je u ovogodišnjem izdanju okupila 39 natjecatelja te brojne posjetitelje.

Utrka je održana za četiri skupine – motokultivatori, vinogradarski traktori, traktori do 120 ks te traktori iznad 120 ks. Start je bio ispred Gradske kuće, a brojni Kutjevčani i gosti odbor su se zabavili uz ovo neuobičajeno natjecanje. U skupini motokultivatira najbrži je bio Ivan Hora dok je među vinogradarskim traktorima najbolje prolazno vrijeme imao traktorist Kutjeva d.d. Željko Božić. Među natjecateljima u skupini do 120 ks pobjedu je odnio Marko Raić, a u skupini traktora iznad 120 ks pobjedu je odnio Ivan Šakota.

Festival graševine koji je i ove godine ponudio bogat dvodnevni program sa stručnim skupom o graševini i dodjelom nagrada šampionskim vinima čemu je nazočio i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, izborom vinske kraljice te drugim kulturnim i sportskim sadržajima zaključen je koncertom popularnog Jasmina Stavrosa.

TEKST: S. P.      FOTO: M.K./ D.M.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn