UGODNO DRUŽENJE U „BIRC“CAFFEU – Uz 9 vrsta „Old timera“ pivoljupci i pivari nazdravili skorašnjem otvorenju pivovare BIRC

Datum objave: 19. 3. 2017. | Kategorija: Lifestyle

n

POŽEGA – Iako je statistika na strani Njemaca i Čeha, nadoknađujemo to debelo odanošću i „utreniranošću“. Jer, samo se tako, reći će vam svaki pravi pivoljubac, hedonistički predano i s poštovanjem, odnosi prema jednom od najstarijih, ljudskoj civilizaciji poznatih, pića. Dodajmo tome pivarsku strast, kuharsko umijeće, ali i sve uspješnije i sve brojnije podrumske pokušaje, i eto razloga uzleta nacionalne craft scene. Osim toga, nema ljepše, opuštenije i srcu ugodnije atmosfere od one u društvu dragih prijatelja, pivskih znalaca i majstora, i krigle pune zlatnožutog nektara. Osim toga, u intimnom krugu i ugodnom prostoru „BIRC CAFFE-a“ valja proslaviti skorašnje otvorenje istoimene pivovare, probati pivo i nazdraviti.

A pozivu poduzetne i iskusne trojke „Birca“- Srđanu Smoljanoviću, Krešimiru Kralju i Mariu Brižiću, rado su se odazvali pivari i pivoljupci, željni isprobati „Old timer“ na čak 9 načina. Pivo je to spravljeno na način kako se radilo nekada, predstavljeno prošlo ljeto na 5. Požeškoj krigli, pivo koje pitkošću i lakoćom, zove na još. Kako i ne bi, kada, za razliku od komercijalnih piva u kojima nalazimo kukuruz i krupicu, pivo spravljeno u pivovari „Birc“, nudi tek četiri osnovna, prirodna sastojka – vodu, hmelj, kvasac i slad, ali i buđenja bez glavobolje. Pivo je to u kakvom su, prije svih ostalih, uz slavonski „finger food“ rezan „pod 45“ i dobro društvo, uživali predstavnici lokalne craft scene, prijatelji ekipe koja stoji iza pivovare i caffe bara „Birc“, mali pivari i istinski zaljubljenici u pivo. Osim toga, kako reče jedan od njih, „jedinstvena je to prilika za razmjenu znanja i iskustava, degustaciju, ali i male, velike cjelonoćne razgovore o recepturi i sastojcima”.

nn

Jer, upravo su prepoznatljiv i originalan stil, baziran na sistemu pokušaja i pogreške, ali i entuzijastičnom kuhanju i eksperimentiranju u podrumu, ono što čini bitnu razliku između craft pivara i onih komercijalnih. Uz dokazane znalce, autoritetom potvrđene pivoljupce, „Birc“ sve više prepoznaju i oni koji nedostatak znanja o pivu, nadoknađuju dobrom voljom, svakodnevnim posjetom i degustacijom. Zaslužna je za to i kvalitetna poslovna vizija čiji je osnovni cilj, poručuju Srđo i Krešo, osim osnaživanja lokalne craft scene, s kvalitetnim pivskim okusima i proizvodima, upoznati što širi krug ljudi. Pratite, stoga dobro što radi ekipa caffe bara „Birc“.

I svakako se odazovite pozivu na službeno otvorenje istoimene pivovare. Jer, nakon intimnog druženja ekipe znalaca, pivara i pivoljubaca, priliku za uživanje u zlatno žutom nektaru uskoro će dobiti i svi ostali.

TEKST: Simonida Tarbuk        FOTO: Dorian Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn