U POSJETI DOBROČINITELJU – Zahvala i blagdanske čestitke plemenitom Mati Veiću

Datum objave: 26. 12. 2021. | Kategorija: Lifestyle

RUŠEVO – Matu Veića, umirovljenik iz Ruševa koji je 2018 godine Općoj županijskoj bolnici Požega donirao medicinski uređaj vrijedan čak sto tisuća eura, te 2019 još jedan medicinski aparat, za zdravstvenu ustanovu u Čaglinu, ovih dana posjetili su ravnatelji Doma zdravlja i Opće županijske bolnice Marijan Višaticki i Ivan Vukoja sa prigodnim poklonima i čestitkama.

Mato Veić, umirovljenik koji je trideset godina radio na švicarskim “bauštelama” svojom je životnom ušteđevinom 2018. godine kupio 100.000 eura vrijedan ultrazvučni uređaj bolnici u Požegi. “Ne mogu vam opisati koliko mi je srce veselo što sam to učinio. Nije bilo dvojbe, takvu sam odluku donio i to je za mene bila gotova stvar. Vjerujem da će uređaj pomoći mnogima, posebno onima kojima je život ugrožen. Sama pomisao na to čovjeka preplavi nekom toplinom”, rekao je tada taj dobri čovjek.
Vrhunski uređaj koji se danas koristi za ultrazvuk krvnih žila, trbuha, dojke, štitne žlijezde, vrata, te znatno poboljšava kvalitetu zdravstvenih usluga, požeškoj bolnici je doniran 28. prosinca 2018. godine. Pacijenti požeške bolnice nisu mogli dobiti ljepši poklon u blagdanskim danima.

Već iduću godinu Mato se odlučio za još jednu donaciju, i to novoizgrađenom Domu zdravlja u svom čaglinskom kraju za koji je nabavio ekg aparat vrijedan više od 20 tisuća kuna. Dobio je informaciju da je potreban EKG uređaj za tamošnje ambulante i vrlo brzo se dogovorio s Marijanom Višatickim, ravnateljem požeško-slavonskog Doma zdravlja za kupnju uređaja koji danas služi pacijentima Matinog rodnog kraja.

Za svoj plemeniti čin Mato je primio 2019. godine i županijsko priznanje, te priznanje Općine Čaglin, ali dobročinitelj ni nakon toga nije zaboravljen Ovih dana u Ruševu su ga posjetili ravnatelji požeško-slavonskog Doma zdravlja Marijan Višaticki i ravnatelj Opće županijske bolnice Požega dr.sc. Ivan Vukoja. Zahvalili su Mati na njegovom dobročinstvu te mu uz prigodan poklon čestitali blagdane.

Dvije posjete iznenadile su Matu. “Nisam se nadao da ću ponovo vidjeti ravnatelja Višatickog. Kad sam donirao EKG u Čaglin mislio sam, to je to, dovoljno je. Posebno me iznenadila i zahvala novog ravnatelja bolnice Požega, doktora Vukoje. Ovo je za mene veliko iznenađenje bilo. Mnogima sam pomogao, ne smijem ni reći koliko, a oni me danas ne uvažavaju niti za suhu banku. Ovo što sam doživio od dvojice ravnatelja ostaje u mom trajnom sjećanju,” rekao je Mato Veić.  Podsjetimo, Mato Veić povratnik je iz Švicarske gdje je radio 30 godina.Vitalni 78-godišnjak i danas je jako ponosan što je mogao pokloniti vrijedan aparat bolnici i Domu zdravlja koji će, uvjeren je, biti od velike koristi za sve bolesnike.

TEKST: S. P.            FOTO: D. K. /S.P.(arhiv)

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn