STUDENTSKI DOM U POŽEGI – Završena izgradnja i obavljen tehnički prijem

Datum objave: 18. 9. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Radovi na izgradnji Studentskog doma u Požegi su završeni, obavljen je i tehnički prijem, a do kraja godine trebalo bi biti dovršeno kompletno unutarnje uređenje odnosno postavljanje namještaja i ostale opreme. Prvi korisnici – stanari u novom Studentskom domu trebali bi useliti početkom iduće godine.

Podsjetimo, riječ je o projektu čija je ukupna vrijednost 32.708.529,43, kojega financira Ministarstvo regionalnog razvoja, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja. Studentski dom se prostire na 2.888,66 m2 bruto površine te će u svom sastavu imati 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s kupaonicama, od čega 62 kreveta za studente u nepovoljnom položaju, 2 kreveta za studente s invaliditetom, polivalentnu sportsku dvoranu, medijateku, opremljenu zajedničku učionicu, spremište za bicikle, čajnu kuhinju s blagovaonicom, samoposlužnu praonicu i opremljenu kuhinju s menzom za osamdeset osoba.

Opći cilj projekta je povećati pristup visokom obrazovanju i doprinijeti povećanju uspjeha studiranja u Požeško- slavonskoj županiji. Opći cilj projekta je povećati pristup visokom obrazovanju i doprinijeti povećanju uspjeha studiranja u Požeško- slavonskoj županiji.Specifični ciljevi dodijeljenog projekta su: doprinijeti smanjenju troškova studiranja u gradu Požegi kroz izgradnju studentskog smještaja, posebice za studente u nepovoljnom položaju; unaprijediti kvalitetu života studentske populacije u gradu Požegi te doprinijeti prepoznatljivosti grada Požege kao poželjnog mjesta za studiranje te time osigurati popunjenost kapaciteta studentskog doma.

TEKST: S. Pok      FOTO: D. K.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn