RONILAČKI KLUB POŽEGA: Uspješno završila akcija prikupljanja donacija – kupljen kompresor!

Datum objave: 26. 7. 2020. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Višetjedna akcija prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu kompresora za Ronilački klub Požega uspješno je završila.

“Ovom prilikom zahvaljujem svim donatorima kako privatnim osobama tako i poslovnim subjektima koji su pomogli da prikupimo sredstva,” rekao je predsjednik kluba Boris Knez i dodao  „jučer smo bili u Medulinu kod Pule, kupili smo kompresor COLTRI MCH-6  s električnim motorom, to je jedan od manjih kompresora ali za naše potrebe će biti i više nego dovoljan. Kompresor je malen, prenosan, možemo ga nositi sa sobom u svim situacijama od pretraživanja, hitnih potraga, eko akcija,urona. Još ćemo se jednom zahvaliti vatrogascima koji su nam svih ovih godina uskakali u pomoć, ali sad imamo vlastiti kompresor, na licu mjesta punimo boce i to nam uvelike olakšava rad.”

Boris Knez napominje da su i dalje donacije dobrodošle jer treba obnoviti i opremu. „Oprema je stara i nema je dovoljno u raznim veličinama, a članstvo se povećava. Za sad imamo 5 kompleta boca što je malo jer više od pet osoba ne može ići istovremeno u vodu, tako da je cilj kupiti još koju bocu, regulatore, kompenzatore plovnosti  i odijela za ronjenje.”

Uz ovu dobru vijest, podsjećamo kako su ronioci svaki dan na požeškim bazenima i svim zainteresiranim građanima i dalje osiguravaju besplatne Discovery urone. Oni zainteresirani mogu postati i aktivni ronioci te položiti i prvi tečaj koji se planira organizirati krajem ljeta, početkom rujna, ali bitno je prijaviti se što ranije kako bi se što prije krenulo sa vježbama.

TEKST: S. P./ D. O.      FOTO: RK Požega

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn