PROLJEĆE U POŽEGI – Dani otvorenih vrata udruga

Datum objave: 01. 6. 2023. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – „Dani otvorenih vrata udruga“ održavaju se na Trgu svete Terezije u Požegi kao svojevrsni sajam udruga. Udruge od 1. do 3. lipnja na štandovima predstavljaju svoje aktivnosti i projekte.

U skopu društvenog projekta Proljeće u Požegi kojeg provodi Savjet mladih grada Požege i Udruga “MI” roditelja djece s poteškoćama u razvoju, na požeškom Terezinskom trgu danas je otvorena manifestacija “Dani otvorenih vrata udruga”. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i mladih, Ministarstva turizma i sporta te Grada Požege. Uz predsjednika Savjeta mladih grada Požege Luku Hećimovića i voditeljicu projekta Ivana Pavelić iz Udruge roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju, na sajmu udruga bili su požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić, zamjenik županice Ferdinand Troha, pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović te direktorica TZ Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda.

Prigodnim riječima u ime Županije pozdravio je zamjenik županice Ferdinand Troha. “Zadovoljstvo mi je danas biti ovdje i svjedočiti ovoj manifestaciji. Lijepo je vidjeti bogatu raznolikost naših udruga, sadržaje kojima se bave te imati priliku pozvati sugrađane da ih posjete,” naglasio je Troha.

Pozdrave je uputio i gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić. “Lijepo je vidjeti ovoliko mladih okupljenih na Trgu svete Terezije. Uvijek govorimo – trebamo ulagati u mlade, raditi za mlade – ova hvale vrijedna manifestacija upravo je na tragu toga da prepoznajemo mlade i njihove potrebe, da ulažemo u njih, da ih napravimo važnima i vidljivima. Posebno mi je drago što ovdje sudjeluje i Udruga MI za djecu s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju, jer tako pokazujemo da smo svi pod suncem jednaki i svi isti. Lijepo je vidjeti ovo zajedništvo,” rekao je gradonačelnik.

Brojne udruge – fokloraši, ekolozi, izviđači, vatrogasci, povijesne postrojbe, planinari, volonteri, kreativci i zabavljači, prezentirat će svoje programe i sadržaje do 3. lipnja.

TEKST: S. Pok                        FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn