PROJEKT PROLJEĆE U POŽEGI – Tri događaja na različitim lokacijama

Datum objave: 07. 5. 2023. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – „Proljeće u Požegi“ novi je društveni projekt na području Požeško-slavonske županije, a provode ga Savjet mladih Grada Požege i Udruga MI (Udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju) u koordinaciji s udrugama Požeško-slavonske županije. Tijekom svibnja i lipnja 2023. godine u sklopu projekta održat će se tri događaja na različitim lokacijama u gradu.

Projekt su predstavili predsjednik Savjeta mladih grada Požege Luka Hećimović,, voditeljica projekta Ivana Pavelić (Udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju),predsjednik udruge Kulturni centar Požega i Tomislav Bleiziffer, predsjednik udruge Kvizoljupci Zlatne doline.

Prva manifestacija u sklopu projekta je „Hrvatska volontira“ čiji je cilj poticati volonterstvo, a bit će održana 13. svibnja u parku kod kipa Nikole Tesle. Riječ je o nacionalnoj manifestaciji koja se prvi put obilježava i u Požegi pri čemu će građani imat će priliku upoznati se s radom volontera i problematikom socijalne inkluzije. Udrugama će se taj dan pridružiti i Dobrovoljno vatrogasno društvo Požega, a roditelji će moći upisati svoju djecu u Mladež DVD-a Požega.
Drugi događaj su „Dani otvorenih vrata Udruga“ koji će biti održan od 1. do 3. lipnja na Trgu svete Terezije u Požegi kao svojevrsni sajam udruga. Svaka udruga će imati svoj štand na kojem će prezentirati svoje aktivnosti.

Susret savjeta mladih te 100. požeški pub kviz na otvorenom zaključit će ovu projektnu priču U sklopu susreta Savjeta mladih održati će se i business corner gdje će stručnjaci iz prakse govoriti ot aktualnim temama vezanim uz regionalni razvoj Slavonije te brendiranje grada Požege kao inovativnog i inkluzivnog. “Proljeće u Požegi rezultat je međusobnog konsenzusa Udruga na području grada Požege i Požeško slavonske županije. Generalna percepcija javnosti nakon globalne pandemije virusa COVID 19 je da se ništa ne događa u društvu. Organizacijski tim Proljeća u Požegi odlučio je putem elementa kolektivnog djelovanja osmisliti inovativni društveno korisni program koji će se održati za dobrobit svih sudionika društvenog života grada Požege i Požeško-slavonske županije,” rekao je Matija Katić. U organizaciji 100. požeškog pub kviza ključna je udruga Kvizoljupci Zlatne doline koja već godinama pomaže kvizašima iz Zlatne doline u organiziranju kviz natjecanja. Bit će to posebno izdanja pub kviza koje će se sastojati od 100 pitanja.

TEKST: S. Pok                     FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn