PRESTIŽNO PRIZNANJE – Muzej bećarca dobitnik Godišnje hrvatske turističke nagrade

Datum objave: 11. 11. 2023. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – U Rovinju je 10. studenog održana završna svečana večer Dana hrvatskog turizma u sklopu kojih su dodijeljene Godišnje hrvatske turističke nagrade u 2023. godini. Muzej bećarca u Pleternici dobitnik je nagrade u kategoriji kulturni turizam

Dani hrvatskog turizma, tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske, započeli su 9. studenog u Rovinju, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske radiotelevizije.
Kroz višednevni program tradicionalno se obilježava protekla turistička godina u Hrvatskoj te se putem stručnih predavanja sažimaju turistička i gospodarska postignuća, komentiraju aktualne teme vezane uz turizam te prezentiraju turistički potencijali za daljnji razvoj hrvatskog turizma.
Dio programa čini i tradicionalna svečana dodjela godišnjih turističkih nagrada. Nagrade se dodjeljuju pojedincima, predstavnicima turističke industrije te najboljim odredištima i subjektima koji su svojim radom i rezultatima zaslužili prestižna priznanja.

Muzej bećarca koji je otvoren 17. veljače 2023. ponovno je pokazao i dokazao svoju vrijednost i značaj osvojivši Godišnju hrvatsku turističku nagradu. Nakon prestižnih nagrada za promicanje kulturne destinacije, ali i suvremeno dizajnersko rješenje oslonjeno na baštinu, Muzej bećarca dobio je tako još jednu potvrdu svoje vrijednosti i značaja u kulturnom turizmu.

“Iznimno sam ponosna na dobivenu nagradu, kako zbog promicanja imena našega grada tako i zbog svih ljudi koju su sudjelovali u desetljeću duge priče o stvaranju Muzeja bećarca. Više od tisuću sudionika utkalo je sebe u naš Muzej koji svojim radom potvrđuje kako male ruralne sredine imaju itekako pravo sanjati i ostvarivati velike europske priče,” naglasila je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.

TEKST: S. P.            FOTO: S. Pok/ Grad Pleternica

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn