POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA: Obilazak radova na izgradnji zgrade Zavoda za hitnu medicinu

Datum objave: 22. 7. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Županica Antonija Jozić s ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije Fabijanom Barišićem i ravnateljem Doma zdravlja Marijanom Višatickim danas je obišla radove na izgradnji zgrade Zavoda za hitnu medicinu u Osječkoj ulici.

Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije započeo je s radom 1. listopada 2011. godine, a djelatnost obavlja na cijelom području Požeško-slavonske županije, s timovima smještenim u Požegi, Pakracu i Pleternici. Sjedište zavoda je od osnivanja u Požegi u prostorima Doma zdravlja Požeško-slavonske županije, no ta lokacija, obzirom na prometnu povezanost i udaljenost od Opće županijske bolnice neprimjerena je i bitno utječe na dostupnost i brzinu izlaska na intervencije pojedinih timova.

Nakon što je u travnju  položen kamen temeljac, u tijeku je izgradnja zgrade Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije. Nova zgrada nalazit će se neposredno uz Opću županijsku bolnicu Požega, a upravo ta lokacija riješiti će problem brže komunikacije s hitnim prijemom, skratit će se vrijeme potrebno za prijevoz hitnog pacijenta te tako podići kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite. Hitna služba će građanima tako biti dostupnija, brža, kvalitetnija, a funkcionalna integracija između zdravstvenih ustanova podignuta na višu razinu. U samoj zgradi, kako je planirano, bit će smješten i edukacijski centar koji će služiti za interne i vanjske edukacije koje hitne služba obavlja u okviru svojih djelatnosti.

Tijekom prosinca 2021.godine Zavod je pokrenuo postupak javne nabave, te je po završetku istog zaključio okvirni sporazum na iznos od 14.249.314,88 kuna s PDV-om na razdoblje od dvije godine.Temeljem okvirnog sporazuma potpisan je prvi ugovor na iznos 3.979.890,00 kn s PDV-om, a obuhvaća radove do izgradnje “rohbau”. Rok za dovršetak potpisanih radova po ovom ugovoru je 31. listopada 2022.godine, a da radovi teku planiranim tempom danas su se uvjerili na gradilištu požeško-slavonska županica Antonija Jozić i ravnatelji Fabijan Barišić i Marijan Višaticki.

“Radovi su u tijeku, prva faza je pri kraju, situirano je oko 950 tisuća kuna od ukupno 4 milijuna kuna ugovorenih radova. Možemo biti vrlo zadovoljni i s dinamikom i s kvalitetom radove za koje smo uvjereni da će u ovoj prvoj fazi biti gotovi u roku, odnosno do 31. listopada 2022. godine kako je i dogovoreno.” rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Fabijan Barišić.

Zadovoljstvo s napretkom radova izrazila je i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.”Svjesni smo i znamo da smo išli na sklapanje okvirnog sporazuma jer nemamo osigurana dostatna sredstva da bismo završili cijelu zgradu, ali vjerujemo da ćemo u budućnosti ta sredstva uspjeti osigurati.”

“Iz financijskih rezultata koje je ostvarila ustanova Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije, već sada možemo razmišljati o još jednom ugovoru, a to je sklapanje ugovora za ugradnju stolarije na ovaj objekt. Dakle, do kraja godine zgrada bit trebala biti pod krovom, a nadam se da će do kraja godine biti ugrađena i stolarija. A onda i dovršetak sljedeće godine, i to što iz sredstva proračuna Županije, što iz sredstava Zavoda za hitnu medicinu, pri čemu računamo i na državni proračun, odnosno na Ministarstvo zdravstva,” rekla je županica.

TEKST: Sanja Pok                 FOTO: Sanja Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn