POZDRAV LJETU U PLETERNICI – Fišijada, kazališna predstava, Knjignik…

Datum objave: 14. 9. 2021. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – Uskoro će kraj ljeta, a u Pleternici će ga pozdraviti novim aktivnostima i druženjima.

Turistička zajednica Grada Pleternice s vrijednim pleterničkim udrugama, poljoprivrednim gospodarstvima i ustanovama, pobrinula se da i kraj ljeta protekne u zajedništvu i druženju. Nakon zbivanja počekom ovog rujna – od otvorenja poučne staze “Dr. Andrija Štampar”, do druženja na tržnici, sajmovanja i  Zmajade, na redu su i druga među kojima popularna i uvijek rado posjećena – Fišijada.

Ovogodišnju Fišijadu, već po tradiciji, organiziraju Pleternički čoraci s Gradom Pleternicom, a održat će se ovog petka, 17. rujna na prostoru NK Slavije. Na tragu uspješnih Fišijada 2018. i 2019. godine kada su imali više od 50 sudionika, organizatori i ove godine očekuju vliki broj fiš-majstora, ali i posjetitelja. Svaki natjecatelj dobit će ribu, drva, vodu, radnu plohu, majicu, a kuhani fiš dijeli sa svojim prijateljima i posjetiteljima.

S aktivnostima se nastavlja i na prostoru nove pleterničke tržnice gdje će se 22. rujna održati Dan EU u Pleternici, a brojni poznati projekti, uspješno ostvareni EU projektima, potvrda su kako će i to zbivanje biti sadržajno i zanimljivo.

Na Trgu bećarca ljubitelje kazališne umjetnosti očekuje kazališna predstava “Guja u njedrima” Gradskog kazališta Požega i susret s poznatim glumicama hrvatskog glumišta Ines Bojanić, Hanom Hegedušić i Jasnom Palić Picukarić. Dašak kulture na Trg bećarca za kraj ljeta donijet će i još jedan Knjignik zakazan za 29. rujna.

TEKST: S. Pok                FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn