OTVORENA POUČNA STAZA “DR. ANDRIJA ŠTAMPAR” – Nova poučna staza u pleterničkom kraju

Datum objave: 04. 9. 2021. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Poučna staza u Brodskom Drenovcu vrijedna oko 430 tisuća kuna, šetače s deset poučnih tabli upoznaje sa životom i radom dr. Andrije Štampara, utemeljitelja brojnih zdravstvenih službi. Staza je izgrađena EU ssredstvima i jedan je u nizu projekata koji će u konačnici rezultirati izgradnjom Memorijalnoga centra dr. Andrije Štampara upravo u Brodskom Drenovcu, s ciljem stvaranja infrastrukture za daljnji razvoj tog ruralnog naselja i turizma

Nakon poučne staze Starac u Pleternici , u pleterničkom kraju otvorena je još jedna poučna staza – staza posvećena dr. Andriji Štamparu u Brodskom Drenovcu. Poučne staze Starac i dr. Andrija Štampar zajedno koštaju 1,4 milijuna kuna, a sredstva su osigurana iz EU kroz mjeru 8.5.2 ruralnog razvoja.

Poučna staza u Brodskom Drenovcu vrijedna oko 430 tisuća kuna, proteže se od naselja do Viljeva te šetače s deset poučnih tabli upoznaje sa životom i radom dr. Andrije Štampara, utemeljitelja brojnih zdravstvenih službi. Jedan je to u nizu projekata koji će u konačnici rezultirati izgradnjom i opremanjem Memorijalnoga centra dr. Andrije Štampara upravo u Brodskom Drenovcu, s ciljem stvaranja infrastrukture za daljnji razvoj tog ruralnog naselja i turizma u njemu rečeno je na današnjoj svečanosti na kojoj su nazočili požeško-slavonska županica Antonija Jozić, zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić, Domagoj Prša ispred Udruge narodnog zdravlja dr. Andrija Štampar, te članovi Planinarskog društva Zanatlija iz Osijeka koji su prošle godine u Brodskom Drenovcu otvorili i planinarsku obilaznicu dr. Andrija Štampar.

Zahvalu Gradu Pleternici na realizaciji projekta iskazao je predsjednik mjesnog odbora Brodski Drenovac Miran Sivonjić. “Dr. Andrija Štampar svjetski je čovjek, ali rođen u Brodskom Drenovcu. Uvjereni smo kako na osnovu njegovog imena i značaja možemo ostvariti određene benefite za ovaj kraj. Počeli smo s poučnom stazom, a najveći projekt koji je u planu upravo je izgradnja i opremanje Memorijalnog centra Dr. Andrija Štampar.” rekao je Sivonjić.
Poučna staza dr. Andrija Štampar u Brodskom prezentira i promovira korištenje rekreacijskih, zdravstvenih i turističkih funkcija šuma i prirodne ljepote krajobraza, naglasio je zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić. “Izuzetno smo ponosni što smo u kraju u kojem je rođen dr. Andrija Štampar, i da možemo na temelju njegovo imena, nasljedstva koje imamo, graditi, stvarati i razvijati,” rekao je Katić.

Zadovoljstvo još jednim uspješnim projektom na pleterničkom području izrazila je i požeško-slavonska županica Antonija Jozić te pozvala sve planinare, rekreativce, šetače da dođu, educiraju se na poučnim stazama i uživaju u ljepotama ovog kraja.

TEKST: S. Pok          FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn