NOVO VINO VELEUČILIŠNE VINOTEKE – Gradonačelnik Puljašić kum novoj vinskoj zvijezdi chardonnayu “Vražjak”

Datum objave: 23. 5. 2020. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Nakon što je prije par dana otvorena prodavaonica vina požeškog Veleučilišta u šetališnoj zoni (Cehovska ulica), danas je održano i predstavljanje novog vina kojem je kum gradonačelnik Požege Darko Puljašić. Novi chardonnay, moćnog tijela, ali kako je rečeno “lepršavog okusa i mirisa koji lako klizi niz grlo” u čast svog kuma dobio je još jedno ime – Vražjak. “Prepustio sam struci da odabere vino koje najbolje odražava gradonačelnika Požege,” rekao je novopečeni kum.

Gradonačelnikovo kumče na maloj prigodnoj svečanosti prezentirao je pročelnik Poljoprivrednog odjela Josip Mesić. “Za našeg gradonačelnika odabrali smo vino. Chardonnay je sorta koja je “izgurala” mnoge sorte iz vinskih zemalja diljem svijeta. Ali, ovaj chardonnay odabran je jer je definitivno jedno od najboljih naših bijelih vina ikada i dali smo mu ime – Vražjak.

“To je moćno vino, jako, a koliko je njegovo tijelo jako možda najbolje govori podatak na etiketi da je alkohol 15,6 %, a okusi su i mirisi i dalje lepršavi i klize niz grlo. I u ovo vino naši studenti utkali su dio sebe, svoj trud, a na gradonačelniku je kao kumu da razmisli i predloži ime novom sljedećem chardonnayu u čast našeg grada,” rekao je prof. Mesić.

“Prepustio sam struci da odabere vino koje najbolje održava gradonačelnika grada Požege. Vražjak? Može, slažem se. Kažu, izgurao je mnoge autohtone sorte? I to sam napravio! Velika mi je čast i zadovoljstvo da sam kum takvom vinu i rado ću ispunjavati svoje kumovske obaveze. Nadam se da će ova naša prodavaonica vina, ali i nastavni centar Veleučilišta u Požegi pokazati da je ovo pun pogodak te da će svi ljubitelji plemenite kapljice, naši sugrađani ali i gosti, rado dolaziti kupiti i uživati u vrhunskom vinu,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Biti kum vina znači redovito obilaziti nastavni poligon, nastavnu bazu, birnuti se o resursima koji su tamo i tako, kako vino dozrijeva, pratiti svoje kumče do finalizacije. I naravno, uživati u njemu te ga preporučiti i drugima,” kumovske obaveze pojasnio je prof. Berislav Andrlić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn