NATJECANJE “HODAJUĆIH ENCIKLOPEDIJA” – Požeški kvizaši na 7. ekipnom državnom prvenstvu u kvizu

Datum objave: 12. 9. 2021. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Dvije ekipe požeških kvizaša sudjelovale su na 7. ekipnom državnom prvenstvo u kvizu održanom u organizaciji Hrvatskog kviz saveza. Natjecanje je okupilo je 50 najboljih peteročlanih kviz ekipa iz cijele Hrvatske – uključujući i dobro znane „hodajuće enciklopedije“ koje viđamo u TV kvizovima.

Događaj je tradicionalno dobro organizirao Hrvatski kviz savez u prostoru Tvornice Kulture u Zagrebu. Iz „Slavonske Atene“ sudjelovale su dvije ekipe ostvarivši zapažene rezultate: Ekipa „Toma i nevjernici“ u sastavu Tomislav Bleiziffer, Alen Krmpotić, Uroš Milurović i Bojan Sikirica pojačana novogradiškim ponajboljim kvizašem Ivicom Brtanom ušla je u finalni dio natjecanja i na kraju zauzela 9. mjesto. Ekipa „Avari i ajvari“ u sastavu Antun Akšamović, Luka Bruketa, Ivor Čevapović, Filip Kopecki i Milan Kantor zauzela je 35. mjesto.

“Rezultati ovog natjecanja dokaz su da požeški kvizaši napreduju, odnosno da se kviz kultura širi Lijepom našom: Naime, u finalu ekipnog državnog prvenstva među 10 najboljih ekipa njih 4 pripada zagrebačkom kvizaškom krugu, 3 slavonskom, 2 riječkom i 1 zadarskom. To predstavlja značajan pomak u usporedbi s prethodnim ekipnim kviz prvenstvom održanim 2019. godine (2020. nije bilo prvenstva zbog pandemije) kada je čak 8 od 10 ekipa u finalu bilo iz Zagreba,” kaže Tomislav Bleiziffer.

Sudjelovanje požeških ekipa na 7. ekipnom državnom natjecanju u kvizu pomogla je požeška udruga „Kvizoljupci Zlatne doline“ – organizator prvog od četiri hrvatska kvizaška „Grand slam“ natjecanja, uz potporu Grada Požege.

TEKST: S. P./KZD      FOTO:hrkviz.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn