24 SATA KVIZA & KNJIŽNICE U POŽEGI – Noć otvorenih vrata: slavlje duha, znanja i čitanja

Datum objave: 05. 6. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U Gradskoj knjižnici Požega 5 i 6. lipnja održava se jedinstvena manifestacija “Noć otvorenih vrata – 24 sata Kviza &Knjižnice” koju su pripremili Udruga Kvizoljupci Zlatne doline i vrijedna ekipa Knjižnice.

Požeški kvizaši organizirali su kviz maraton naziva “24 sata kviza u Požegi”, a Knjižnica je pripremila bogat program za građane u istom trajanju. Slavlje znanja, knjiga, pronicljivosti i duha jedinstveno je u nacionalnim i svjetskim razmjerima i počelo je danas točno u 16,00 sati, a završit će u isto vrijeme sutra, 6. lipnja. Natjecatelje koji će u 24 sata u četveročlanim ekipama odgovoriti na ukupno 600 pitanja, pozdravili su ravnateljica Knjižnice Aleksandra Šutalo, predsjednik udruge Kvizoljupci Zlatne doline Tomislav Bleiziffer te u ime Grada Požege, zamjenik gradonačelnika prof.dr.sc. Borislav Miličević.

“Dobro nam došli i svaka vam čast što sudjelujete u kvizu koji se prvi put organizira u Hrvatskoj i koji će trajati puna 24 sata. A velika je čast i biti domaćin ovog programa jer je riječ o iznimnoj priči. Naša knjižnica otvorena je prije samo tri mjeseca tako da istovremeno promoviramo i kvizaštvo, ali i knjižnicu kao ustanovu – Gradsku knjižnicu Požega kao novu knjižnicu u Hrvatskoj,” rekla je ravnateljica Aleksandra Šutalo.

Udruga Kvizoljupci Zlatne doline ima stotinjak članova i svi su dali doprinos u organizaciji događaj, naglasio je predsjednik udruge Tomislav Bleiziffer. “Zahvaljujem natjecateljima koji su došli iz svih krajeva Hrvatske i koji su svojim dolaskom podržali ovaj maratonski kviz. Svima želim puno uspjeha,” rekao je Bleiziffer.

Kviz je otvorio zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević koji je, uz zahvalu organizatorima i samozatajnim djelatnicima knjižnice, te uz dobrodošlicu gostima, naglasio: “Iznimna mi je čast da vas mogu pozdraviti u ovom hramu znanja i mudrosti u svoje i u ime gradonačelnika Požege dr. Željka Glavića. Vama kvizaši, kvizoljupci želim da u naredna 24 sata pronađete ono pravo zrno sreće i snagu u čistoj ljubavi koju njegujete prema znanju. Već sada, svi ste pobjednici,” rekao je Miličević.

Noć otvorenih vrata, uz kviz, posvećena je knjizi, ali i drugim kulturnim i zabavnim sadržajima. Održana je foto-radionica za mlade, organizirana u suradnji s udrugom SolidArt koju je vodio Hrvoje Mikolčević, a tu je i popularni Sajam knjiga – građani mogu kupiti rashodovane knjige iz knjižničnog fonda po simboličnoj cijeni od deset kuna.

Pripremljen je i Lego maraton za odrasle koji će ponuditi slaganje Lego setova s više od tri tisuće komada, a od ponoći do 7 sati bit će i akcija besplatnog upisa u knjižnicu. Cijelo vrijeme trajanja događaja građani mogu donijeti i “zaboravljene” knjige, bez plaćanja zakasnine, a pripremljeni su i mali pokloni iznenađenja za sve koji u 24 sata dođu u knjižnicu. Vrata su širom otvorena!

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn