NAJBOLJE MEĐU NAJBOLJIMA – Izbor “Najuzornije hrvatske seoske žene”

Datum objave: 18. 3. 2022. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Udruga Uzorne hrvatske seoske žene objavila je poziv za prijavu kandidatkinja za Izbor „Najuzornije hrvatske seoske žene“. Rok za prijavu je 15. svibnja 2022. godine.

Najuzornija hrvatska seoska žena treba imati između 25 i 65 godina, biti hrvatska državljanka, živiti na selu, uživati ugled u svojoj sredini, imati lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvoditi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvarati umjetnička djela. Ujedno treba biti poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života, obitelji i zajednice te treba pomagati drugim ženama raznim savjetima i idejama, a da do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene. Prijava mora sadržavati: ime i prezime kandidatkinje, datum i godinu rođenja, adresu i broj telefona, bračno stanje, broj djece, zanimanje, stručnu spremu te kratak životopis.

Udruga poziva sve zainteresirane kandidatkinje da svoje prijave pošalju do 15. svibnja 2022. godine na adresu Katica Jerleković, Cekovići 26, 10413 Kravarsko ili e-mailom na katica.jerlekovic@gmail.com. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj mobitela 098/659-880 (Katica Jerleković, predsjednica udruge).

Ovogodišnji Izbor održat će se u Međimurskoj županiji, u listopadu kada se i obilježava Svjetski dan seoske žene (15.listopad). Od 2000. godine taj značajan datum obilježava se i u Republici Hrvatskoj. Požeško-slavonsku županiju u 2021. godini uspješno je predstavljala Matea Bello.

TEKST: S. P.            FOTO: S. P./ M.V.RH

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn