MUZEJSKA NOĆ U PLETERNICI – Posjetite Muzej bećarca, hit muzejske scene i interpretacijske baštine!

Datum objave: 25. 1. 2024. | Kategorija: Kultura

PLETERNICA – Noć muzeja u Pleternici, 26. siječnja proslavit će u Muzeju bećarca besplatnim obilaskom za sve posjetitelje od 17 do 22 sata. Zavirite u kuću slavnih bećara, zaigrajte interaktivne igre, zapjevajte, odsanjajte bećarski san…

Muzej bećarca koji je otvoren 17. veljače 2023. godine u nepunih godinu dana pokazao je i dokazao svoju vrijednost i značaj osvojivši nekoliko prestižnih nagrada za pomicanje kulturne destinacije i suvremeno dizajnersko rješenje oslonjeno na baštinu te Godišnju hrvatsku turističku nagradu.  Potvrda vrijednosti i značaja u kulturnom turizmu svakako je i broj posjetitelja, njih više od deset tisuća koji su uživali u sadržajima prostora kojeg mnogi smatraju hitom hrvatske muzejske scene i interpretacijske baštine.

I u Muzejskoj noći, u Muzeju bećarca, koji je sve samo ne klasični muzej, dočekat će vas postav, ali i multimedija koja prezentira bećarac kroz interaktivne igre, kazivačice i kazivače i njihove priče, Kuća slavnih bećara, bećaruše i bećare s kojima se možete nadmetati u pjevanju, ali i zaviriti u bećarski san – prvu sinfoniju mirisa, boja i zvuka – očekuju vas.

TEKST: S. P.                   FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn