MUZEJ BEĆARCA – Preko 2 tisuće posjetitelja od otvorenja

Datum objave: 28. 2. 2023. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – Muzej je zamišljen kao živi organizam koji će nastaviti na promociji kako samog bećarca tako i svih aktivnosti vezanih uz tradiciju, kulturu i baštinu koju predstavlja. Pleternica je grad bećarca i naša je obaveza i želja da to osjete svi naši posjetitelji – rekla je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.

Pleternički  Muzej bećarca je, sudeći prema komentarima posjetitelja i medija, u vrlo kratkom vremenu etabliran na razini Hrvatske kao točka obaveznog posjeta koja nudi nezaboravan doživljaj ovog deseteračkog napjeva.Zasigurno je to velika odskočna daska u stvaranju nove ere turizma u Pleternici, ali i obaveza nastavka razvoja sadržaja. Potvrdio je to i tjedan otvorenih vrata Muzeja za sve posjetitelje s područja Pleternice.

“Nije nas previše iznenadio interes ljudi, iako nas je posjetilo preko 2 tisuće ljudi od otvorenja. Od samog početka stvaranja ovog projekta postavili smo se tako da stvorimo vrhunski proizvod i u tome smo, sudeći po svemu do sada, i uspjeli. Velik broj Pleterničana je iskoristio mogućnost besplatnog posjeta i to je nešto što nas veseli, jer očekujemo da upravo lokalno stanovništvo, uz sve ostale aktivnosti koje Muzej nudi bude naš ambasador i promotor,”naglasila je Jasna Hoffmann, ravnateljica Javne ustanove Pleternica pod čijom je nadležnosti Muzej bećarca.

Pleternička gradonačelnica Marija Šarić navodi kako je cijeli tim itekako svjestan značaja Muzeja i kako se nastavljaju daljnje aktivnosti u samom njegovom prostoru. “Ovih dana i kroz sve sastanke uvijek je uvodna tema Muzej, bilo da smo u Zagrebu, Osijeku ili među ljudima u Pleternici. Sretni smo što su reakcije pozitivne, no to nas nikako ne smije uspavati, Muzej je zamišljen kao živi organizam koji će nastaviti na promociji kako samog bećarca tako i svih aktivnosti vezanih uz tradiciju, kulturu i baštinu koju predstavlja. Pleternica je grad bećarca i naša je obaveza i želja da to osjete svi naši posjetitelji” zaključila je gradonačelnica Šarić.

TEKST: S. P./ Grad Pleternica                 FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn