LIDAS 2024 – Međunarodna smotra izvornog folklora u Pleternici

Datum objave: 16. 6. 2024. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – Pod pokroviteljstvom Grada Pleternice i u organizaciji KUD-a Orljava održana je 41. Međunarodna smotra izvornog folklora. Ponosni na tradiciju i raskoš baštine, Pleterničani i Pleterničanke sa svojim gostima, još jednom su pokazali srce bećarsko grada bećarca.

Lipanj u Pleternici, manifestaciju prepunu sadržaja po svačijoj mjeri, ovaj je vikend, nakon iznimno posjećene Fišijade, obogatila i tradicionalna Smotra folklora u domaćinstvu KUD-a Orljava.

Smotra s tradicijom te i ove godine s međunarodnim karakterom, počela je povorkom ulicama grada,a potom i predstavljanjem folklorne vještine, svojevrsnim uvodom u nastupe koji su uslijedili na Trgu bećarca.Prigodnim riječima uzvanike, goste i mnogobrojnu publiku pozdravili su predsjendik KUD-a orljava Renato Brankovan i pleternička gradonačelnica Marija Šarić, a smotru je proglasio otvorenom zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha.

Uz domaćine, Kulturno umjetničko društvo Orljava i dječju sekciju KUD-a, svoje su umijeće čuvanja baštine pokazali su KUD “Odvorci” Grgurevići, HKUD “Radost” Sela, MPS “Grabarčani” Grabarje, KUD “Branimir 888” Muć, KUD “Smilje” Slavonski Brod, HKD “Napredak” Busovača, HKUD “Slavonija” Jakšić, i “HKUD “Valpovo 1905” Valpovo.

TEKST: Sanja Pok                    FOTO: Sanja Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn