17. FIŠIJADA U PLETERNICI – Najbolji fiš pripremio je Danijel Boranić iz Oriovca

Datum objave: 15. 6. 2024. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – Lipanj u Pleternici, manifestaciju prepunu sadržaja, i ove je godine mirisima i okusima obogatila Fišijada, gastro natjecanje s tradicijom dugom 17 godina. Ove godine natjecalo se 27 ekipa, a pobjedničke recepte imali su prvoplasirana ekipa Danijela Boranića iz Oriovca, drugoplasirana ekipa Veličanke, te treći Željko Tucić iz Oriovca.

Ovogodišnje 17.izdanje turističke gastro-natjecateljske priče u režiji Pleterničkih čoraka i Grada, uz natjecatelje, amaterske kuhare i zaljubljenike u domaće specijalitete i ove je godine privuklo brojne posjetitelje željne dobre zabave i sjajne atmosfere. Natjecalo se 27 ekipa.

No, kako i priliči dobrim domaćinima i svi ostali gosti dočekani su s bogatom ponudom ribljih specijaliteta, pića i domaćih proizvoda i rukotvorina, a nakon kuhanja, svi su na Trgu bećarca bodrili podržali Vatrene. Stručni žiri odlučio je da je najbolji fiš skuhao Danijel Boranić iz Oriovca, njegov sumještanin željko Tucić osvojio je treće mjesto, a drugo mjesto pripalo je ekipi Veličanke.

Zadovoljstvo brojem posjetitelja i prepoznatljivo dobrom atmsferom s pravom je iskazala i gradonačelnica, Marija Šarić, podsjetivši kako je, uz tajni recept domaćina, udruge Pleternički čoraci, ključ uspjeha u zajedništvu, jer upravo je to ono što Fišijadu, ali i sve gradske manifestacije, čini prepoznatljivima.

Lipanj u Pleternici i dalje donosi privlačne sadržaje pa nas tako 16. lipnja očekuje LIDAS i velika smotra folklora koja će najprije u povorci koloritom i zvukom baštine preplaviti pleterničke ulice, a potom na omiljenom Trgu bećarca pokazati sav sjaj nošnji, plesa i napjeva.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn