KOLOVOZ U PLETERNICI – U znaku slavonske baštine, zajedništva i duhovnosti

Datum objave: 27. 7. 2022. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – Kolovoz će šarenom lepezom manifestacija ispuniti jedinstveni Trg bećarca, ali i druge pleterničke lokacije. Već tradicionalno to je mjesec hodočašća u Pleternicu, kada se zadnjih 9 dana održava Devetnica Gospi od Suza pa je i u te dane organiziran primjeren i bogat program.

Kolovoz u Pleternici ispunjen ne brojnim aktivnostima, no neke od njih, svojim višestrukim značenjem, zaslužuju biti izdvojene. Već 1. kolovoza na Trgu bećarca održat će se spoj slavonske baštine i umjetnosti kroz prezentaciju skulture Friedricha Salomona Kraussa i bogati kolorit bećarske večeri. Tu je Tamburaški kamp kao dio Muzeja bećarca, te 21. kolovoza završni koncert.

Uz brojne manifestacije i aktivnosti kolovoz je već tradicionalno mjesec hodočašća u Pleternicu kada se zadnjih 9 dana održava Devetnica Gospi od Suza pa je i u te dane organiziran primjeren i bogat program.

Veliki broj hodočasnika i posjetitelja Pleternice moći će uživati u prigodnim večernjim programima u čijem je središtu glazba. Tako je za 27. kolovoza predviđena promocija spota pjesme “Tebi vraćam se” posvećene Gospi od Suza, te prikazivanje filma Gospin grad, a potom dva koncerta duhovne glazbe – Amorose, koje će nastupiti 28. kolovoza i Matej Galić i Yeshua 31. kolovoza. Koncerti će biti na Trgu bećarca.

TEKST: S. Pok                 FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn