GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA – Pođimo na kazališno putovanje čitanja sebe i drugih!

Datum objave: 05. 3. 2024. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U sklopu 3. Dana požeškog kazališta 7. ožujka 2024. godine gostuje predstava Teatra Fort Forno “Čitač ljudi”. Riječ je o duhovitoj monodrami u kojoj glumi Gabrijel Perić, koji s Robertom Raponjom potpisuje i dramski tekst.

Mladog Gabrijela Perića požeška publika imala je priliku upoznati u predstavi Sanjareva priča autora Borisa Senkera koja je nastala u produkciji Gradskog kazališta Požega i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, u režiji Roberta Raponje, a premijerno je na požešoj sceni izvedena u ožujku 2023. godine. U toj scenskoj igri punoj preobrazbi, likova i situacija Gabrijel Perić bio je zapaženi član mladog ali vrsnog ansambla.

Igra preobrazbi dolazi nam i u “Čitaču ljudi”, monodrami za koju su tekst napisali uigrani Gabrijel Perić i Robert Raponja, a kreativan tim čine i dramaturginja Tatjana Šuput Raponja te Ria Trdin koja se pobrinula za likovnost na sceni, a svoj doprinos dala je i Željka Flegar.

„Čitač ljudi“ duhovito je koncipirana monodrama interaktivnog karaktera, koja obrađuje veoma intrigantnu temu – kako izraziti sebe i zanemariti traumatična iskustva kojima je svaki mladi čovjek izložen u svom formativnom razdoblju, kako u obitelji, tako i među vršnjacima u školi i društvu.
Čitanje sebe i drugih cjeloživotni je proces: nepredvidiv i pun iznenađenja, živ i uzbudljiv, dramatičan i komičan. U sjećanja nam se bilježe i događaji i doživljaji koje dijelimo i stvaramo s roditeljima, rođacima, vidljivim i manje vidljivim prijateljima; sve do školovanja i odrasle dobi kada promišljamo o načinima izražavanja samih sebe kako bismo pronašli autentičnost koja nas izgrađuje. Dođite i pođite na putovanje s osobom koja će podijeliti svoja iskustva čitanja sebe i drugih u nastojanju da podijeli trenutke osjetilne spoznaje s vama.

Cijena ulaznice: 7 EUR (studenti i umirovljenici: 5 EUR )
Informacije i rezervacije od 1. ožujka: 099/273-1616, marketing@gkp.hr, FB
Radno vrijeme blagajne kazališta – srijedom i petkom od 10 do 12 sati, četvrtkom od 15 do 17 sati, te sat vremena prije početka predstave.

Od 1. ožujka ulaznice možete nabaviti i online preko sustava entrio.hr

TEKST: Sanja Pok                 FOTO: Sanja Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn