POŽEŠKI PROJEKT KNJIGA SVAKI DAN U RIJECI – Uspješna suradnja prijateljskih knjižnica Požege i Rijeke

Datum objave: 21. 7. 2019. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Fotografi iz Rijeke od početka rado sudjeluju u foto natječajima iz projekta Knjiga svaki dan Gradske knjižnice i čitaonice Požega. Stoga je Narodna čitaonica Gradske knjižnice Rijeka otvorila svoja vrata i prostor od 18, srpnja do 2. rujna izložbi fotografija iz požeškog natječaja. Izložbu je  otvorila ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega Aleksandra Šutalo.

Izložba fotografija “Knjiga svaki dan”, nastala je kao rezultat istoimenog natječaja Gradske knjižnice i Čitaonice Požega. U natječaju koji je trajao od 1. ožujka do 10. travnja sudjelovalo je 126 autora s ukupno 349 prijavljenih fotografija. Tema natječaja je bila fotoilustracija. Požeškoj publici odabrani radovi već tradicionalno su predstavljeni u Noći knjige, a sada ih imaju priliku vidjeti i rječki ljubitelji knjige i fotografije.

Podsjetimo, prema ocjenama prosudbenog povjerenstva u sastavu Damir Hoyka, Marina Vujčić, Alis Marić i Aleksandra Šutalo, prvo mjesto osvojila je Neda Rački iz Zagreba za fotografiju “Povratak Sherlocka Holmesa” / Gary Lovisi, drugo mjesto Đoko Glušica iz Rijeke za fotografiju “Starac i more” / Ernest Hemingway, a treće Aleksandar Gospić iz Zagreba za fotografiju “Bilježnica”/ Nicholas Sparks.

Prema izboru predsjednice prosudbenog povjerenstva Aleksandre Šutalo, za izložbu Fotoilustracija izabrano je pedeset radova raznih autora, a Riječani će požešku izložbu moći razgledati do 2. rujna.

TEKST: S. P.     FOTO: S.P. /GKČP

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn