DANAS SE NOSE CRVENE HALJINE – I pakračka gradonačelnica u akciji protiv “tihog ubojice”

Datum objave: 01. 2. 2019. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – U Hrvatskoj se prvi put obilježava „Dan crvenih haljina“, zdravstveno-edukativna akcija čiji je cilj podići svijest o specifičnostima moždanog udara u žena. Obilježavanje „Dana crvenih haljina“ provodit će se svake godine, prvog petka u veljači, a vrijednoj javno-zdravstvenoj akciji pridružili su se i Pakračani na čelu s gradonačelnicom Anamarijom Blažević.

Pakračkoj gradonačelnici Anamariji Blažević crvena haljina izvrsno stoji, no kako kaže, izvrstan je i povod za upravo takav “dress cod”. “Danas se prvi put u Hrvatskoj, u organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatskog neurološkog društva, obilježava zdravstveno-edukativna akcija „Dan crvenih haljina“, čiji je cilj podići svijest o specifičnostima moždanog udara u žena. Ponosna sam što se akciji  višednevnim prigodnim programom pridružila i naša Srednja škola Pakrac, a na simboličan način, crvenim odjevnim predmetom i brojni Pakračani. Danas stoga – nosim crveno!” rekla nam je gradonačelnica Anamarija.

Svrha vrijedne akcije je upozoriti na pogubne posljedice zanemarivanja simptoma i potrebu promjena načina života, jer svake godine moždani udar ubije dvostruko više žena nego karcinom dojke i jedna od tri žene umrijet će od moždanog ili srčanog udara. A to se može promijeniti – potrebne su pri tom i ovakve akcije kakvu je svojim primjerom podržala i pakračka gradonačelnica. Bravo!

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn