CVJETIĆI GLAZBE U PLETERNICI – Zvijezda i pobjednik autorske večeri je “Bećar mali” Fabijan Kovačević

Datum objave: 12. 6. 2022. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – U Hrvatskoj jedinstveni dječji tamburaški festival, pleternički “Cvjetići glazbe”, priča sa stažom dugim gotovo 3 desetljeća i ove je godine, u svom 28. izdanju, potvrdila kako, sve dok je onih najmlađih koji žive i osjećaju Slavoniju, nema straha za tradicijsku baštinu. U drugoj, autorskoj večeri, mnogobrojnoj publici na Trgu bećarca predstavilo se 10 malih izvođača od kojih su najboljima proglašeni Fabijan Kovačević, Lana Bobek i Viktorija Barić.

Nakon uvodne večeri u Hrvatskoj jedinstvenog dvodnevnog Dječjeg tamburaškog festivala, Pleterničkih “Cvjetića glazbe”, mnogobrojnoj publici okupljenoj na Trgu bećarca, u autorskoj večeri, predstavilo se 10 najmlađih čuvara tradicije, jasno pokazujući kako se Slavonija, pjesmom, voli i osjeća od malena, ali i kako, sve dok je malih bećara i bećaruša, nema straha za baštinu.

Spretno i profesionalno skrivajući tremu, gotovo poput velikih, u drugoj večeri 28. izdanja Festivala nastupili su Lana Bobek, Viktorija Barić, Fabijan Kovačević, Lana Baketarić, Ena Alaber, Petra Karjaković, David Kresovljak, Filip Kresovljak, Benjamin Polleto i Dora Brkić. I mada je riječ o glazbeno-natjecateljskoj priči u kojoj je svima jednako važno sudjelovati, ali i priči u kojoj su svi jednako oduševili, pobjednici se, kao na svakom pravom festivalu, moraju znati.

Najboljih troje ove su godine, odlukom stručnog suda, Fabijan Kovačević s, više nego prikladnom skladbom “Bećar mali”, autora Sebastijana Kovačevića, druga je Lana Bobek koja se publici predstavila s pjesmom “Pustolovna mačka” koju potpisuju Darko Nikolić, Željko Peić i Robert Vojvodić, a treća Viktorija Barić koja je izvela pjesmu “Škola i pecanje”, autorskog tima Robert Vojvodić i Sandra Kopić.

Nagradu “malom bećaru”, pobjedniku autorske večeri 28. “Cvjetića glazbe” predala je gradonačelnica Marija Šarić, ponosna na, još jednu u nizu manifestacija po kojima je Pleternica poznata diljem Hrvatske i kojom svake godine, više nego prigodno, procvjetaju i Lipanjski dani u ovom gradu. Domaćini i organizatori potvrdit će to i slijedeći tjedan, mnogobrojnim sadržajima zbog kojih, itekako, vrijedi navratiti.

TEKST: Simonida Tarbuk             FOTO: Dorian Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn