CVJETIĆI GLAZBE U PLETERNICI – Pobjednica prve večeri je Helena Bobek, naj cvjetići su Marko i Matej Harmicar

Datum objave: 11. 6. 2022. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – Lipanjski dani u Pleternici i ove su godine procvjetali dvodnevnim Dječjim tamburaškim festivalom Cvjetići glazbe. Prva večer, već po tradiciji, bila je u znaku popularnih tamburaških skladbi koje je izvelo 14 mladih izvođača na omiljenom Trgu bećarca.

Pobjednica prve večeri je Helena Bobek sa skladbom “Golube moj bijeli”, a naj cvjetići su braća Marko i Matej Harmicar koji su izveli skladbu “Sastala se braća.”

Dječji tamburaški festival Cvjetići glazbe po dvadeset osmi put predstavio je poseban dio njegovanja baštine, dio u kojem djeca i mladi pokazuju kako bogatstvo zavičaja, tradiciju i kulturu svoje obitelji čuvaju od zaborava na način da ih žive, plešu i pjevaju. Jer, uz mlade pjevačice i pjevače, predstavili su se i mališani KUD-a Orljava Pleternica, Plesna sekcija Cvjetići glazbe i Mažoretkinje Grada Pleternice.

Prigodnim riječima festival glazbe i dječjeg stvaralaštva otvorila je dječja gradonačelnica Pleternice Marta Gabrek, a uz gradonačelnicu Mariju Šarić i njenog zamjenika Domagoja Katića,zamjenika županice Ferdinanda Trohu i druge uzvanike, mlade pjevačke snage bodrili su mnogobrojni Pleterničani okupljeni na omiljenom Trgu bećarca.

U prvoj večeri dječjeg tamburaškog festivala najcvjetićima su proglašeni blizanci Marko i Matej Harmicar, prvo mjesto po ocijeni stručnog žirija osvojila je Helena Bobek sa skladbom “Golube moj bijeli”, drugo mjesto pripalo je Lani Baketarić sa skladbom “Od Dunava do Jadrana”, a treće mjesto osvojio je Filip Kresovljak sa skladbom “Sin sam zlatnih žitnih polja”. Njima su uručene vrijedne nagrade sponzora, a uz njih su nastupili i Dora Brkić, Fabijan Kovačević, Ena Alaber, Lana Bobek, david Kresovljak, Viktoria Barić, Ana Mudrinović, Petra Krajaković, Josip Matošević i Benjamin Poletto. Sve izvođače pratio je tamburaški sastav Rusticus. Druga večer festivala donosi autorske pjesme koje će, uz popratni program, izvesti deset mladih izvođača.

TEKST: Sanja Pok                FOTO: Sanja Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn