27. CVJETIĆI GLAZBE AUTORSKA VEČER – Marta Morvaj pobjednica, druga Lana Bobek, treći Benjamin Poleto

Datum objave: 09. 6. 2019. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – Marta Morvaj iz Požege pobjednica je druge, autorske večeri ovogodišnjih 27. Cvjetića glazbe u Pleternici. Odlučio je tako stručni ocjenjivački sud jedinstvenog hrvatskog dječjeg tamburaškog festivala koji je, uz deset novih autorskih skladbi ponudio brojnoj publici i bogat popratni program.

Drugo mjesto pripalo je Lani Bobek iz Trapara s pjesmom “Zove me sreća najveća”, a treće Benjaminu Poleto iz Završja s pjesmom “Slavonijo, volim te”. Nagrade laureatima uručili su Tomislav Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

U drugoj autorskoj večeri jedinog hrvatskog dječjeg tamburaškog festivala, uz nagrađene izvođače nastupili su još i Ena Alaber sa skladbom “On se uvijek pravi važan”, prošlogodišnji pobjednik Borna Erjavac s pjesmom “Sprema mi se kazna”, Lana Baketarić s pjesmom “Slavonijo moja”, David Kresovljak i “Ja sam njena tajna simpatija”, Viktorija Barić sa skladbom “Ona”, Bartol Morvaj s “Četiri žice tamburice” te Helena Bobek s pjesmom “Moja glava je u oblacima”.

Pobjednica Marta pjeva u nekoliko zborova – u zboru Glazbene škole, zboru Katoličke osnovne škole u Požegi, te u zboru u crkvi Duha Svetog u Požegi, a na Cvjetiće glazbe dolazi četvrtu godinu. “Ponosna sam na ovu nagradu, trud se isplatio. Četvrta godina je kako dolazim na Cvjetiće glazbe, drugu godinu nastupam na autorskoj večeri i doista sam sretna. Namjeravam nastaviti pjevati, a pozivam i svoje vršnjake da se jave na ovaj festival,” rekla je Marta.

I pobjednik prve večeri Cvjetića glazbe  Stjepan Cvitić nastupa četvrtu godinu na Cvjetićima, a festival voli i zbog pjesme i zbog prijatelja. Nema tu konkurencije, svi izvođači već se dobro poznaju i podržavaju jedni druge, kaže Stjepan koji s Martom ide i u Glazbenu školu “Znamo se mi kako ne, jedne godine sam pjevao pjesmu “Imam kuma” pa je nastala i fora da se zovemo – kumovi. Dao Bog da “kumovi” i dogodine dođu na Cvjetiće. Bicikli koje smo dobili dobro će doći i meni i Marti,” rekao nam je raspoloženi Stjepan.

Uz deset izvođača novih autorskih skladbi, na pozornici su bili i glumci iz Kazališta za djecu “Prijatelji” i mlađi Tamburaški orkestar Glazbene škole Požega. Program su obogatile svojim nastupom i skladne Pleterničke mažoretkinje. Sve izvođače pratio je Cvjetni bend.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn