CVJETIĆI GLAZBE U PLETERNICI – Pobjednik prve večeri je Stjepan Cvitić, najcvjetić je Antonio Keleminac

Datum objave: 08. 6. 2019. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – Lipanjski dani amaterskog stvaralaštva u Pleternici i ove su godine procvjetali dvodnevnim Dječjim tamburaškim festivalom Cvjetići glazbe. Prva večer, već po tradiciji, bila je u znaku popularnih tamburaških skladbi koje je izvelo osam mladih izvođača.

Pobjednik prve večeri je Stjepan Cvitić iz Štitnjaka sa skladbom “Široka je cesta”, a naj cvjetić je Antonio Keleminac iz Kadanovaca koji je izveo skladbu “Momče sa sela”. Dječji tamburaški festival Cvjetići glazbe po dvadeset i sedmi put otvorio je tako Lipanjske dane amaterskog stvaralaštva u Pleternici.

Po mnogočemu poseban, jedini je to festival u Hrvatskoj koji je ove godine bio pozornica djece i njihova rada. Jer, uz mlade pjevačice i pjevače, predstavili su se i mališani Dječjeg vrtića Tratinčica, Plesna skupina Cvjetići glazbe, Pleterničke mažoretkinje, Skupina Krijesnice te učenici 3. a razreda OŠ fra Kaje Adžića s izvedbom poznatog dječjeg klasika “Vlak u snijegu” i učenik Luka Capan s izvedbom monologa Gregorov dnevnik. Prigodnim riječima festival glazbe i dječjeg stvaralaštva otvorila je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

“Čast i zadovoljstvo je vidjeti vas opet na Stadionu malih sportova na još jednoj manifestaciji najstarijeg i jedinog dječjeg tamburaškog festivala u Hrvatskoj. Danas je zapravo dan kada bi mi odrasli trebali šutjeti i uživati te izričaj prepustiti našima najmanjima. Vidjeli smo koliko su oni spretni u tome, koliko je ljubavi utkano u njihove glasove i osmijehe. Večeras je opet jedna prekrasna večer, prvenstveno namijenjena djeci i tamburaškoj glazbi,” rekla je gradonačelnica Jozić.

U prvoj večeri dječjeg tamburaškog festivala naj cvjetićem proglašen je Antonio Keleminac iz Kadanovaca, prvo mjesto po ocijeni stručnog žirija osvojio je Stjepan Cvitić iz Štitnjaka, drugo mjesto pripalo je Leoni Zorić iz Kutjeva, a treće je osvojio Noa Tomić iz Ivandola. Njima su uručene i vrijedne nagrade sponzora, a uz njih su nastupili i Ana Kresovljak, Gabrijela Josipović, Filip Kresovljak te Ema Brdarić.

Sutra, 9. lipnja je druga večer festivala kada su na programu autorske pjesme koje će, uz popratni program, izvesti deset mladih izvođača. “Ovo je uvod u Lipanjske dane amaterskog stvaralaštva, sljedeći tjedan na redu je nova manifestacija “Večer bećarca i gange” na novom Trgu bećarca, te tradicionalna Smotra Folklora, Fišijada te međunarodni konjički turnir. Vjerujem kako ćemo se ovih dana susretati u Pleternici s osmijehom na licu. Dobrodošli!” zaključila je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn