23. POŽEŠKI PLESOKAZ – Zatvoreno još jedno izdanje festivala koji slavi ples u svim pojavnostima

Datum objave: 03. 3. 2024. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Međunarodni festival plesa, 23. Požeški plesokaz zatvorila je večer show, jazz, hip hop i break plesa. U spektakularnoj završnici nastupilo je 19 plesnih skupina zaključivši tako impresivno slavlje plesa koje je u Požegi od 1. do 3. ožujka okupilo više od 500 plesača iz 44 plesnih grupa, studija i škola iz Hrvatske, Češke, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Sjeverne Makedonije.

Požeški Plesokaz u organizaciji UO Plesna radionica Ilijane Lončar, festival je koji slavi ples u svim pojavnostima, u najčišćem obliku – kroz radost, zajedništvo, sklad, emociju i kreaciju. Nakon što su svoj obol Plesokazu dale umjetničke škole i akademija te nakon bogatog programa u večeri posvećenoj suvremenom plesu i klasičnom baletu večeras su završnicu otplesali izvođači show, jazz, hip hop i break plesa.

Po tradiciji, u sva tri festivalska dana organizirane su “Happy to meet” plesne radionice u SD “Tomislav Pirc” i Gimnastičkoj dvorani “Sokol”. Radionice su vodile Nika Lilek i Virna Hošnjak. U programu dobrodošlice sva tri festivalska dana igrala je plesna predstava “Olimpijada duše” u izvedbi Masa Dance Company iz Zagreba.

”Kroz protekla dva desetljeća ova manifestacija postala je važan dio kulturne i turističke ponude ne samo Požege, već i cijele Slavonije. S projektom obilježavanja međunarodnog dana plesa i projektom “Svi na plesnu predstavu”, Požeški plesokaz je kontinuiranim, sve kvalitetnijim programima opravdao svoje postojanje i značaj, a postigao je i cilj da se plesna umjetnost decentralizira i zaživi i u manjim gradskim sredinama. Ponosni smo što je Požega ovaj vikend doista bila plesno središte Hrvatske,” naglasila je Ilijana Lončar.

Festivalski program ove je godine vodile kazališna glumica i pjevačica Ružica Maurus. Požeški Plesokaz i ove je godine realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija, Grada Požege, Požeško-slavonske županije te turističkih zajednica Grada i Županije.

TEKST: Sanja Pok                   FOTO: Sanja Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn