16. FIŠIJADA U PLETERNICI – Najbolji fiš pripremio Josip Kitanović iz Velike Kopanice

Datum objave: 17. 6. 2023. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – Lipanj u Pleternici, manifestaciju prepunu sadržaja, i ove je godine posebnim učinila Fišijada, gastro natjecanje poznato po sjajnim domaćinima, dobroj atmosferi i svemu onome zbog čega u ovaj grad, iz dana u dan, navraća i sve veći broj gostiju. Potvrdilo je to i 40-ak ekipa iz Slavonije i šire, željnih dokazati kako je upravo njihov recept pobjednički,a u tome su uspjeli Mato Radičeviću iz Male Kopanice, Branko Milković iz Blacka i ovogodišnji najbolji fiš majstor – Josip Kitanović iz Velike Kopanice.

Da su najbolja druženja ona uz tamburaše i punu trpezu, još je jednu godinu za redom dokazala pleternička Fišijada, jedno od uspješnijih i poznatijih gastro natjecanja u ovom dijelu Hrvatske, dio bogatih lipanjskih događanja u Gradu. Potvrdilo je to i 40-ak ekipa pristiglih iz cijele Slavonije, pa i šire, željnih strogom stručnom ocjenjivačkom sudu pokazati kako je upravo njihov recept pobjednički. Ove godine uspjelo je to trećeplasiranom Mati Radičeviću iz Male Kopanice, Branku Milkoviću iz Blacka, nositelju prošlogodišnje bronce, redovnom gostu Fišijade u Pleternici i ovogodišnjem najboljem fiš majstoru – Josipu Kitanoviću iz Velike Kopanice.

16.izdanje turističke gastro-natjecateljske priče u režiji Pleterničkih čoraka i Grada, uz natjecatelje, amaterske kuhare i zaljubljenike u domaće specijalitete i ove je godine privuklo mnogobrojne posjetitelje željne dobre zabave i sjajne atmosfere, što su dokazala prepuna gradska parkirališta, ali i veliki broj obrtnika koji su goste spremno dočekali s bogatom ponudom ića, pića i rukotvorina.

Jer u Pleternici svaka je manifestacija prilika i za razvoj turizma i promociju sve kvalitetnijih pratećih sadržaja, što je jasno svakome tko navrati u ovaj Grad. Zadovoljstvo brojem posjetitelja i prepoznatljivo dobrom atmsferom s pravom je iskazala i gradonačelnica, Marija Šarić, podsjetivši kako je, uz tajni recept domaćina, udruge Pleternički čoraci, ključ uspjeha u zajedništvu, jer upravo je to ono što Fišijadu, ali i sve gradske manifestacije, čini prepoznatljivima.

Uz uživanje u lokalnim eno-gastro specijalitetima i zabavi do dugo u noć uz TS Zlatna dolina, posjetitelji Fišijade mogli su upoznati grad vožnjom turističkim vlakićem, kao i posjetom ,u Hrvatskoj jedinstvenom, Muzeju bećarca, jer tako se promiče destinacija, a upravo je to ono na čemu u Pleternici posljednjih godina itekako vrijedno rade. Ukoliko ste propustili navratiti ove subote, učinite to svakako do kraja mjeseca, jer lipanj još uvijek nije gotov, baš kao ni sadržaji koji vas očekuju sve do kraja mjeseca.

TEKST: Simonida Tarbuk                       FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn