15. FIŠIJADA U PLETERNICI- Najbolji fiš pripremili majstori dvije ekipe ŠRU Veličanka, treći Branko Milković

Datum objave: 18. 6. 2022. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – Sve prepoznatljiviji Lipanj u Pleternici, manifestaciju prepunu sadržaja po svačijem guštu, ovu je subotu posebnom učinila i Fišijada u organizaciji Pleterničkih čoraka i Grada, koja je u svom 15. izdanju okupila 40-ak ekipa i potvrdila za što je smatraju jednom od uspješnijih u ovom dijelu Slavonije. Najboljima su dodijeljena i priznanja, a  to su ove su godine Branko Milković, te ekipe ŠRU Veličanka koje kući odlaze s osvojenim prvim i drugim mjestom

Lipanj je za Pleternicu, baš kao i sve brojnije goste i prijatelje Grada, mjesec sjajnih događanja i ugodnih druženja, uz pjesmu, ples, punu trpezu i natjecanja. Potvrdila je to i tradicionalna Fišijada, gastro natjecateljska priča u organizaciji Pleterničkih čoraka i Grada koja je u svom 15.izdanju okupila 40-ak ekipa i još jednom potvrdila za što je smatraju jednom od uspješnijih u ovom dijelu Slavonije. S tom ocjenom posebno će se složiti ovogodišnji pobjednici izabrani u ni malo lakoj konkurenciji-Branko Milković, ovjenčan “broncom”, kao i dvije ekipe ŠRU Veličanka čiji će majstori amateri kući s osvojenim drugim i prvim mjestom.

Prepunim gradom u kojem se tražilo parkirno mjesto iznimno je zadovoljna i gradonačelnica Marija Šarić, jer unatoč opće poznatoj dobroj energiji manifestacije, i ovogodišnja se Fišijada pokazala kao pun pogodak. “Da je riječ o događaju koji je premašio sva naša očekivanja potvrđuje i činjenica kako ni pripremljenih 200 kilograma ribe nije bilo dovoljno za sva gladna usta, zbog čega već sad znamo kako će slijedeća Fišijada morati biti bar duplo veća od ovogodišnje. Iako ove godine imamo nešto malo manje kotlića, raduje i podatak da su ekipe znatno brojnije, što zasigurno govori o dobroj atmosferi i energiji ove Pleterničke priče koju, u konačnici, zbog toga i ugodnog druženja i organiziramo, jer uz tajni recept domaćina, udruge Pleternički čoraci, ključ uspjeha je i u zajedništvu, a upravo je to ono što naše manifestacije čini prepoznatljivima.” rekla je gradonačelnica Marija Šarić.

“Uz grad prepun naših sugrađana, ali i posjetitelja iz susjednih županija, raduje i nekoliko grupa koje su nam trenutno u gostima i koje su, upravo zbog Fišijade, svoj posjet Pleternici odlučili produljiti, upoznati grad vožnjom turističkim vlakićem kao i posjetom interpretacijskom centu Terra Panonica. Kada tome dodamo budući Muzej bećarca, a onda i niz već stvorenih ključnih proizvoda i manifestacija, sigurni smo kako imamo priču koju će željeti doživjeti i brojni drugi novi gosti. Uz KUP Grada Pleternice, bogatu prateću sajamsku i gastro ponudu, glazbu i dobro raspoloženje, veselje će, sigurna sam, potrajati do dugo u noć.”, dodala je, s pravom zadovoljna, ovogodišnjom Fišijadom gradonačelnica Šarić.

Nakon još jednog uspješnog gastro natjecanja, Lipanj u Pleternici nastavlja se i u nedjelju, 19., tradicionalnom Smotrom folklora, a potom, u večernjim satima i koncertom najljepših skladbi sa Šokačke rapsodije. Manifestacija kojom Pleterničani proslavljaju prvi ljetni mjesec službeno će završiti slijedeći vikend za kada su najavljeni Knjignik i Međunarodni konjički turnir, a zahvaljujući sjajnim koncertima neće nedostajati ni dobre cjelovečernje zabave, pa svakako navratite.

TEKST: Simonida Tarbuk       FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn