1.CRAFT U SRCU SLAVONIJE – Uspješno položen test i potvrda još uvijek žive tradicije pivarstva u Novoj Gradiški

Datum objave: 29. 10. 2017. | Kategorija: Susreti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NOVA GRADIŠKA – 15 craft pivara iz cijele Hrvatske, mogućnost razmjene ideja i okusa, stručna podrška tvrtke Slavonija slad, sasvim posebne nagradne igre, čak dva, potpuno besplatna koncerta, cjelodnevna ležerna druženja i sjajna, neformalna atmosfera. Rezime je to Crafta u srcu Slavonije, prvog novogradiškog festivala piva, dvodnevne manifestacije kojoj je cilj pozicionirati Novu Gradišku kao grad piva.

Prvi Craft u srcu Slavonije uspješno je položio test i osigurao temelje za još najmanje nekoliko izdanja. Potvrda je to i još uvijek žive tradicije pivarstva u Novoj Gradiški, prilika za brendiranje grada, ali i dokaz kako je, uz promišljene gastro manifestacije turizam u Slavoniji itekako moguć. 15 craft pivara iz cijele Hrvatske, mogućnost razmjene ideja i okusa, stručna podrška tvrtke Slavonija slad, sasvim posebne nagradne igre, čak dva, potpuno besplatna koncerta-jedan slovenskih Unimogsa i onaj drugi Nives Celzijus, cjelodnevna ležerna druženja i sjajna, neformalna atmosfera. Rezime je to Crafta u srcu Slavonije, prvog novogradiškog festivala piva, dvodnevne manifestacije kojoj je cilj pozicionirati Novu Gradišku kao grad piva, oživjeti slavne dane pivarske tradicije, te se priključiti sve življoj i sve kreativnijoj nacionalnoj craft sceni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Priča iza koje stoje, inicijativom- Mario Bošnjak, jedini lokalni crafter, a organizacijom- tvrtka Slavonija Slad i Grad Nova Gradiška već se u prvom izdanju pokazala kao pun pogodak, ali i dokazala kako pivska kultura, polako, ali sigurno, postaje in. Zasluga je to sve brojnijih craft pivara, malih proizvođača koji su nas u posljednjih nekoliko godina naučili kako je pivo puno više od onoga što nam se reklamira u poluvremenu nogometne utakmice, ali i kako je riječ o priči koja mora biti vezana uz turizam i turističku ponudu Slavonije. Svjesni su toga i organizatori, tvrtka Slavonija slad, najveći europski proizvođač slada, tvrtka koja se, kako je na okruglom stolu organiziranom o okviru Crafta u srcu Slavonije, najavio direktor Vlado Bićanić, ozbiljno planira posvetiti craft pivarima i ponuditi im slad kreiran po njihovim specifikacijama i željama.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cjelodnevna degustacija čak 30-ak vrsta svjetlih, tamnih i pale ale piva s kakvima se baš nemate priliku susretati svaki dan, ludo zabavna natjecanja u brzinskom ispijanju piva, točenju piva bez pjene i izdržljivosti u držanju pivske krigle, ukusna prateća gastro ponuda, od one rezane pod 45, do grickalica uz koje je pivo još slađe,  cjelonoćno glazbeno ludilo dvije večeri za redom i osjetno dobra atmosfera razlog su zbog kojeg ste ovaj vikend trebali biti u Novoj Gradiški. Ukoliko niste, znate za nagodinu. Craft u srcu Slavonije jedan je od onih događaja o kojima će se tek čuti. Na kraju krajeva, duguje to Nova Gradiška dobrom starom pivaru -Dragutinu plemenitom Lobi, mudrom poduzetniku koji bi, da je navratio ovih dana u Društveni dom, sigurno rado nazdravio s nekim od ponuđenih craft piva!


TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn