OTVOREN 1. CRAFT U SRCU SLAVONIJE – Novogradiški festival piva novo poglavlje priče o Lobinoj pivovari i prilika za brendiranje grada

Datum objave: 27. 10. 2017. | Kategorija: Susreti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NOVA GRADIŠKA – Nova Gradiška je ovaj vikend stjecište svih pivoljubaca regije, jer počeo je Craft u srcu Slavonije! Prvi je to, iako zasigurno ne i posljednji, festival craft piva, manifestacija iza koje idejom stoji Mario Bošnjak,  jedini novogradiški craft pivar, dok su se za logistiku i organizaciju pobrinuli tvrtka Slavonija slad i Grad Nova Gradiška.

Priča je to o novom pozicioniranju grada i razvoju turizma, ali i priča o povijesti. Jer, prvi Craft u srcu Slavonije, logičan je nastavak stoljetne tradicije pivarstva u Novoj Gradiški i novo poglavlje priče koju je još davne 1850., ne znajući kako počinje i priču o Ožujskom pivu, pokrenuo Dragutin plemeniti Lobe. Festivalu čiji je cilj promocija pivske kulture, razvoj turizma, ali i brendiranje Nove Gradiške, u premijernom se izdanju odazvalo 15 proizvođača crafta iz cijele Hrvatske-pivovara Brlog iz Zadra, Šibenska i Pitomačka, MBC iz Požege, Dvije krigle iz Županje, Legionar iz Osijeka, Valentinijan iz Vinkovaca,Daruvarska pivnica, zagrebačka Mlinarica, križevačka pivara, međimurski Lepi dečki i Black hat brewery iz Đakova- svi opskrbljeni znanjem, dobrom voljom, kvalitetnim točionicima i s čak 30-ak pivskih vrsta, potvrđujući kako je riječ o događaju koji, itekako ima budućnost.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naglasili su to na svečanosti otvorenja i glavni krivci- gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić i prvi čovjek Slavonija slad-a, Vlado Bićanić, najavljujući, istovremeno, i nove pivske poteze.  „ Događaj je ovo koji nas veseli, jer pruža priliku svima-i proizvođačima crafta koji su donijeli osvježenje, nove okuse i vrijednosti, i pivoljupcima regije i Gradu. Mi u Slavonija sladu tu smo da doprinesemo vlastitim proizvodima, ali i najavimo kako će svi crafteri biti naši partneri u nastojanju da napravimo slad koji će poslužiti proizvodnji vrhunskih piva“, rekao je, u ime organizatora, direktor najvećeg europskog proizvođača slada, Vlado Bićanić.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
“Grad koji drži do sebe i svojih stanovnika, grad je događaja i sadržaja, grad manifestacija. Stoga, nakon prvog festivala graha i čorbanca, nakon fišijade, valja nešto i popiti. Što drugo, nego pivo, ponoseći se, pri tom činjenicom da je pivska industrija krenula upravo odavde. Dobri su to temelji za razvoj turizma, ali i početak priče o brendiranju Nove Gradiške kao grada piva “, izjavio je, pozdravljajući goste Crafta u srcu Slavonije, gradonačelnik Grgić.

Prvi novogradiški festival piva u dva će dana trajanja, uz priliku za degustacijom novih jedinstvenih okusa, posjetiteljima ponuditi  natjecanje u brojnim kreativnim nagradnim igrama i čak dva besplatna koncerta-slovenskih Unimogsa u petak, 27.listpada i Nives Celzijus, dan kasnije. Subotnji dio priče počinje u 10 sati, a sve će završiti najvjerojatnije, tek rano ujutro u nedjelju.Vidimo se, onda u Društvenom domu. Živjeli!

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn