ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS – “Čitanje je zakon!” u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega

Datum objave: 25. 10. 2018. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – “Čitanje je zakon!” naziv je Županijskog natjecanja u čitanju naglas koje je organizirala Gradska knjižnica i čitaonica Požega u suradnji sa Županijskim stručnim vijećem školskih knjižničara. Za natjecanje se prijavilo devet osnovnih škola iz Požeško-slavonske županije, a na državno natjecanje otići će dvoje najboljih u dvije kategorije.

Petu godinu za redom Požeško-slavonska županija sudjeluje u ovom natjecanju i to vrlo uspješno jer prije dvije godine predstavnica ove županija bila je i državna pobjednica. No, svi koji su se danas okupili u Čitaonici požeške knjižnice već su šampioni čitanja, kaže nam Mirjana Franculić voditeljica Županijske matične službe Gradske knjižnice i čitaonice Požega i organizatorica natjecanja.

“Ove godine imamo najbolji odaziv i sretni smo zbog toga što smatramo kako je to vrlo dobar poticaj za čitanje. Sudjeluju učenici iz devet škola u dvije kategorije: 1. mlađa kategorija – za učenike 3. 4. i 5. razreda i 2. starija kategorija – za učenike 6. 7. i 8. razreda. Učenici su sami odabrali knjige s kojima će se predstaviti, a važnu ulogu odigrale su mentorice i knjižničarke škola koje su mlade čitače pripremile,” rekla nam je Mirjana.

Natjecatelji se trebaju izraziti zašto im se određena knjiga sviđa, a ocjenjuje se izražajno i razumljivo čitanje te ukupan dojam. Osnovne škole koje sudjeluju su: OŠ braće Radića Pakrac, OŠ Grigora Viteza Poljana, OŠ “Dobriša Cesarić” Požega, OŠ “Ivan Goran Kovačić ” Velika, OŠ fra Kaje Adžića Pleternica,OŠ Dragutina Lermana Brestovac, OŠ Vilima Korajca Kaptol, OŠ “Vladimir Nazor” Trenkovo te OŠ Julija Kempfa Požega.

Pobjednici idu na državno natjecanje koje će se održati 22. i 23. studenoga 2018. u Sisku u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn