ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKOG STVARALAŠTVA – Lidrano 2019. u domaćinstvu OŠ „Antun Mihanović“ Slavonski Brod

Datum objave: 21. 2. 2019. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Osnovna škola „Antun Mihanović“ Slavonski Brod i ove je godine ugostila županijski Lidrano, smotru literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola Brodsko posavske županije.

Budući uspješni književnici i poete, glumci i novinari, kreativni i talentirani učenici osnovnih i srednjih škola Brodsko posavske županije, okupili su se na Lidranu 2019., smotri literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva kojoj je i ove godine domaćin Osnovna škola „Antun Mihanović“ Slavonski Brod. Na ovogodišnjoj smotri sudjeluje 20 osnovnih i 8 srednjih škola s područja županije, ukupno 144 učenika- 84-ero osnovnoškolaca i čak 60 srednjoškolaca, zajedno sa svojih 47 učitelja mentora.

Najbolji radovi bit će proslijeđeni državnom povjerenstvu koje će odlučiti koga će pozvati na nacionalnu smotru u Šibenik, od 25.do 28.ožujka.Smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola Lidrano ima za cilj razvijanje i poticanje učeničkog stvaralaštva, promicanje pisanog i govornog izražavanja na hrvatskom jeziku, otkrivanje i poticanje posebnih sklonosti i kreativnosti kao i predstavljanje dječjih stvaralaštva javnosti .

TEKST: S. Tarbuk    FOTO: Radio Slavonija

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn