ŽUPANIJSKA SMOTRA FOLKLORNIH PJEVAČKIH SKUPINA – “Mili Bože svi pjevaju lipo”

Datum objave: 04. 11. 2021. | Kategorija: Susreti

CERNIK – U okviru ovogodišnjeg 57. Brodskog kola, članovi Kulturno umjetničke udruge Cernik, u ulozi suorganizatora i domaćina, u subotu, 6.studenoga, ugostit će 25. Smotru folklornih pjevačkih skupina Brodsko posavske županije “Mili Bože, svi pjevaju lipo”

Program ovogodišnjeg 57.Brodskog kola bit će nastavljen ovaj vikend, u subotu, 6.studenoga, Smotrom folklorih pjevačkih skupina Brodsko posavske županije pod nazivom “Mili Bože, svi pjevaju lipo” , u domaćinstvu i suorganizaciji Kulturno umjetničke udruge Cernik.

U subotnjoj manifestaciji koja će biti održana u prostoru novoobnovljenog mjesnog Hrvatskog doma publici će se predstaviti 15 pjevačkih skupina od kojih će prosudbeno povjerenstvo izabrati pet najkvalitetnijih kao predstavnike županije na regionalnoj smotri pjevačkih skupina Slavonije, Baranje i Srijema “Alaj pjevam i pjevati znadem”, u travnju 2022. u Slavonskom Kobašu, kao jednom od programa 58.Brodskog kola.

Posebnom nagradom okitit će i najbolju počimalju i počimača, a uz užitak uz folklornoj pjesmi posjetitelji će se moći i od srca nasmijati monodrami “Vodenica koja dobro melje, ima i meljave”, autora profesora Zvonimira Toldija, izvedenoj na ovogodišnjem Festivalu amaterskih kazališta, gdje je i nagrađena za najbolji originalni tekst. Monoglo će izvesti Irena Matković, dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu na istom Festivalu. Cerničani kao suorganizatori uz članove Folklorog ansambla Broda s dobrodošlicom vas čekaju u subotu, 6.studenoga, u 18 sati.

TEKST: S. T.             FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn