ŽUPANICA ANTONIJA JOZIĆ: Nastavljamo ostvarivati sve one projekte koji su ključni za razvoj Požeško-slavonske županije

Datum objave: 08. 1. 2024. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – “Ono što je posebno obilježilo kraj prošle i početak ove godine jest raspisivanje javnog natječaja za izgradnju brze ceste od Požege prema auto-cesti. Ako sve bude u najboljem redu, očekujem kako bi ovo proljeće mogli početi s radovima na toj dionici,” naglasila je županica Jozić u osvrtu na projekte koji su ključni za razvoj Požeško-slavonske županije.

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić i njen zamjenik Ferdinand Troha danas su održali prijem medijskih djelatnika s područja Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije, a koji prate rad Županije. “Željela bih se svima vama zahvaliti na suradnji koju smo imali u ovim prethodnim godinama, a duboko sam uvjerena da će tako biti i 2024. godine u kojoj nastavljamo ostvarivati sve one projekte koji su ključni za daljnji gospodarski razvoj Požeško-slavonske županije.” naglasila je županica Jozić.

“Ono što će zasigurno obilježiti 2023. godinu su ulaganja u školstvo, podsjetit ću da je prošle godine pet osnovnih škola kojima je osnivač Požeško-slavonska županija ušla u pilot-projekt cjelodnevne škole i da je kroz taj pilot-projekt osigurano milijun i pol eura za neke manje građevinske intervencije u tih naših pet škola i za opremanje. U tijeku je javna nabava za rekonstrukcije i opremanje škola u Trenkovu, Velikoj, Jakšiću, Brestovcu i Čaglinu i očekujemo s proljećem najkasnije, početak tih radova. Ono što je također veliki i bitan projekt Požeško-slavonske županije je izgradnja sportske dvorane uz OŠ Julija Kempfa i zgradu Gimnazije za što očekujemo ovih dana izdavanje građevinske dozvole, a onda i natječaje iz fondova europske unije na koje se možemo prijaviti. Kraj prošle godine i početak ove obilježilo je svakako i raspisivanje javnog natječaja za izgradnju brze ceste od Požege prema auto-cesti. Ako sve bude u najboljem redu, ako ta procedura bude brza i ako ne bude nekih potencijalnih žalbi, očekujem kako bi ovo proljeće mogli početi s radovima na toj dionici.” rekla je županica.

Ovom prilikom najavila je i završetak radova tijekom 2024. godine na tri zgrade u Požegi – zgrada Zavoda za hitnu medicinu za koju se očekuje otvorenje u prvom polugodištu ove godine, kapitalni projekt uspostave Regionalnog centra kompetentnosti Panonika (dogradnja i rekonstrukcija Poljoprivredno-prehrambene škole) te završetak radova na co-working centru Panora gdje će preseliti ne samo Regionalnu razvojnu agenciju, nego i Županijsku upravu za ceste te neke druge ustanove koje su od važnosti za Požeško-slavonsku županiju.

“To je rezime onog što nas očekuje u 2024. godini što se tiče Požeško-slavonske županije, ali treba svakako spomenuti i ulaganja naših općina i gradova, rješavanje najvećeg problema koji se iskristalizirao kroz ove godine, a to je smještaj djece u dječje vrtiće. Svaki dan neka nova odluka stigne vezano za ulaganja u dječje vrtiće, naše općine i gradovi gledaju u budućnost i prijavljuju se na Nacionalni plan oporavka i otpornosti pa sada imamo odluke i za dogradnju vrtića u Čaglinu te vrtića u Eminovcima u sklopu općine Jakšić. Nastavlja se i s programom besplatnih obroka u školama, programom pomoćnika u nastavi, a to su veliki projekti koji su odobreni od strane Vlade RH, a kojoj se zahvaljujem na svakoj podršci i suradnji u 2023. godini, očekujemo tako dobru suradnju i u 2024. godini, a naravno, sve na korist žitelja Požeško-slavonske županije.” zaključila je županica Jozić.

TEKST: Sanja Pok                      FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn