ŽO HDZ POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE: HDZ u suradnji s HSU, HSS, HSLS i HDSSB očekuje pobjedu u prvom krugu

Datum objave: 12. 4. 2017. | Kategorija: Društvo

1

POŽEGA- Na danas održanoj konferenciji za medije Županijskog odbora HDZ Požeško-slavonske županije predstavljeni su HDZ-ovi koalicijski partneri na razini županije, na predstojećim lokalnim izborima. Najjačoj stranci pridružit će se HSU, HSS, HDSSB i HSLS, jer kako ističu – svi imaju iste težnje, a to je razvoj županije.

Tiskovnoj konferenciji nazočili su, predsjednici gradskih i općinski odbora HDZ-a, načelnici i gradonačelnici koji dolaze iz te stranke te požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. “HDZ je jedna od najvećih i najjačih stranaka ne samo u Požeško-slavonskoj županiji već i u Hrvatskoj. U ove izbore želimo ući u što jačem sastavu jer želimo pobjeđivati, a zato imamo više razloga među kojima su ponajprije kapitalne investicije koje jamče razvoj, a za koje je potrebno višegodišnje razdoblje.Najbolji je pokazatelj i jučerašnja konferencija koja je održana u Osijeku, a gdje su predstavljena ukupna sredstva za pomoć Slavoniji kroz projekt Slavonija, Baranja i Srijem, a riječ je o 20 milijardi kuna. Na razini županije nastavit ćemo gospodarskim putem, a ovdje su danas ljudi koji predstavljaju svoje stranke koje žele u četverogodišnjem mandatu raditi s HDZ-om na dobrobit svih građana. Kako smo i do sada bili pobjednici na svim razinama, uvjeren sam kako ćemo i s ovim ljudima postići još bolji rezultat, a s njihovim prijedlozima obogatit ćemo i nadopuniti gospodarski program koji je iznimno važan za razvoj ovog kraja,” naglasio je predsjednik ŽO HDZ i saborski zastupnik Franjo Lucić.

2

U ime HSS nazočnima s obratio predsjednik stranke na županijskoj razini, aktualni zamjenik župana i kandidat za zamjenika župana Željko Jakopović. “Mislim da smo u konstruktivnom smislu pridonijeli razvoju županije u najtežim razdobljima i zbog toga želimo nastaviti u tom smjeru. Drugi razlog je što se danas u Požeško-slavonskoj županiji vodi briga o svim područjima i nema zapostavljenih, a veliki interes naše stranke je ravnomjeran razvoj svih gradova i općina. Tu je i gospodarstvo, poljoprivredna koja je ključna za našu županiju i tu program HDZ-a prepoznajemo kao vrlo sličan programu HSS-a – pri čemu je najvažnije da nositelji poljoprivredne proizvodnje moraju biti obiteljska gospodarstva, a nakaradni program ruralnog razvoja koji je donesen u proteklim vremenima pomalo se mijenja u smjeru da sredstva moraju doći upravo malim i srednjim gospodarstvima. HSS na ove izbore ide samostalno sa svojom listom, smatramo da možemo dobiti dva do tri vijećnika, računamo da s ovom najjačom HDZ-ovom opcijom moramo imati dovoljno za samostalno, konstruktivno i kvalitetno upravljanje županijom,” naglasio je Jakopović.

3

HSU je interesna stranka, a na području Požeško-slavonske županije je 22 tisuće umirovljenika čiji je interes jasan- proživjeti ostatak života što lakše, ljepše i bezbolnije, naglasio je predstavnik HSU-a Zvonko Čorak. “Da bi mogli to ostvariti moramo sudjelovati u vlasti na razini županije, te na razini svojih općina i gradova, a svojim iskustvom iz proteklog života možemo pomoći u razvoju, u gospodarstvu te svim važnim situacijama u društvenom životu,” naglasio je Čorak.

4

U ime HDSSB-a, razloge za suradnju pojasnila je povjerenica stranke za Požeško-slavonsku župniju, Josipa Miličević. “U prošlogodišnjem mandatu HDSSB je participirao s 15 vijećnika, što županijskih, što gradskih, što općinskih. Oni su aktivno i konstruktivno sudjelovali u radu i HDZ je imao dobru suradnju s našim vijećnicima. Na državnoj razini imamo projekt Slavonija koji je potaknuo suradnju u parlamentu, a na tom tragu spremni smo biti suradnici i partneri kako bi se što više sredstava slilo na ovo područje, jer svi imamo isti interes – razvoj i rast ovog kraja” naglasila je Miličević.

5

HSLS je i u protekle četiri godine imao dobru suradnju s HDZ-om na razini Županijske skupštine, naglasio je predstavnik županijskog HSLS-a Daniel Majer. “Imali smo izvrsnu suradnju sa županom Tomaševićem i stoga stoji naša podrška županu i dalje, kao i zamjeniku župana gospodinu Jakopoviću. Sigurni smo kako će to biti pobjeda u prvom krugu, a kako su izbori i trošak, uvjereni smo kako će to u prvom krugu biti sve riješeno, za dobrobit cijelog područja,” rekao je Majer.

6
Na razini gradova i općina, naglasio je Lucić, ostaje sloboda dogovora, ali županijska razina otvorila je ovu koalicijsku opciju koja je preporuka i drugim.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn