ZLATNA KUNA ZA 2019. – Priznanja HGK najuspješnijim požeško-slavonskim tvrtkama

Datum objave: 18. 12. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Najuspješnije poslovanje u prošloj godini u Požeško-slavonskoj županiji imale su tvrtke Niskogradnja Jurčak d.o.o. Požega, Magma d.o.o. Požega i Lipik Glas d.o.o. Lipik. Na svečanosti organiziranoj u skladu s epidemiološkim mjerama u prostoru županijske komore Požega uručena su im priznanja „Zlatna kuna“. Čestitke za postignute rezultate uputio im je predsjednik Županijske komore Luka Balenović.

Tvrtka Niskogradnja Jurčak d.o.o. za niskogradnju i visokogradnju osnovana je 2007. godine. Tvrtka trenutno zapošljava 44 djelatnika, a u 2019. godini imali su rast ukupnog prihoda u odnosu na prethodnu godinu za 30 posto, a dobit je rasla preko 25 posto. Nagradu za najuspješniju tvrtku u 2019. godini u kategoriji malih trgovačkih društava je primio osnivač Antun Jurčak.

“Ova nagrada nam puno znači, drago nam je da smo priznati i prepoznati. Mi znamo svoje rezultate, ali zahvaljujemo se ponajprije našim djelatnicima bez kojih ovo ne bi ostvarili. Prošle godine puno smo radili, ova 2020 godina je teška, ali mi nikada nismo bili bez posla. Nadamo se kako će 2021. godina biti bolja, a ova nagrada nam je poticaj,” naglasio je Antun Jurčak.

U kategoriji srednje trgovačko društvo “Zlatna kuna” pripala je Magmi d.o.o. za proizvodnju, trgovinu, promet i usluge čija je glavna djelatnost proizvodnja metalnih konstrukcija i njihovih dijelova. Magma je osnovana 1995. godine te ove godine slavi i 25. obljetnicu djelovanja. Trenutno zapošljava 113 djelatnika. Tvrtka Magma nagrađivana je u više navrata nagradom HGK ŽK Požega “Zlatna kuna” kao najuspješnija mala tvrtka u 1998. godini i za 2007. godinu, te su kao srednja tvrtka dobitnici “Zlatne kune “za 2017. godinu. Uz “zlatnu kunu” za 2019. godinu direktor tvrtke Magma d.o.o. Požega Zdenko Prskalo primio je i priznanje za 25. obljetnicu djelovanja.

“Uvijek je drago svako priznanje, posebno kada smo prepoznati među kolegama, među strukom i tvrtkama koje se bore na tržištu u ovim teškim uvjetima. Puno se radi, puno žrtvuje i rada naših radnika i nas, ništa ne dolazi samo, ali evo može se. Procjena je kako će u 2020. godini biti oko 20 posto manje bruto prometa, ali drugi pokazatelji nisu znatno lošiji u odnosu na prošlu godinu iako je količina aktivnosti znatno manja. Prebacili smo se gotovo potpuno prema izvozu, radimo novo tržište – Švedsku, a tu je i dominantno tržište Njemačke, Italije. Ulažemo u nova znanja i radujemo se novim poslovnim izazovima,” rekao je Zdenko Prskalo.

Dobitnik “Zlatne kune” u kategoriji veliko trgovačko društvo je višestruko nagrađivana tvrtka Lipik Glas d.o.o sa sjedištem u Lipiku. Duga tradicija proizvodnje stakla u Lipiku s tvrtkom Lipik Glas podignula je na najvišu razinu, a osnovna djelatnost je proizvodnja automobilskih stakla visokih performansi za nisko serijska i visokobudžetna vozila, stakla za željezničku industriju te protuprovalna i neprobojna stakla. Lipik Glas dobitnik je Zlatne kune za 2016. i 2018. godinu u Požeško-slavonskoj županiji te su 2018. godine nominirani za Zlatnu kunu u kategoriji najuspješnijeg srednjeg trgovačkog društva na nacionalnoj razini. Također, ove godine ponovo su nominirani na državnoj razini u kategoriji velikih poslovnih subjekata među pet najboljih velikih subjekata u RH. Nagradu je primio Dorian Knapić, direktor tvornice Lipik Glas.

“Ovakva nagrada puno znači za našu tvrtku i velika je čast primiti takvu nagradu. Lipik Glas ima velike rezultate i namjera nam je u narednim godinama dalje rasti. Ova godina malo nas je blokirala, ali imamo dovoljno znanja, resursa i iskustva da možemo iz takve situacije izaći još jači,” rekao je Knapić.

Tradicionalni svečani domjenak ove je godine zbog epidemioloških mjera izostao, a sredstva su usmjerena humanitarnoj akciji “Čaj za malog zmaja”.

TEKST: Sanja Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn