HUMANITARNA JAVNOZDRAVSTVENA AKCIJA – Čaj za malog zmaja i ove godine

Datum objave: 05. 12. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – I ove godine Udruga Humanum s ustanovama partnerima organizira javnozdravstvenu akciju “Čaj za malog zmaja” namijenjenu djeci predškolske dobi i djeci polaznicima nižih razreda osnovne škole koji odrastaju u uvjetima siromaštva, korisnicima zajamčene minimalne naknade s područja nadležnosti centra za socijalnu skrb Požega.

Obzirom na pozitivne rezultate i velik odaziv građana i privatnih osoba u prošle četiri godine, organizatori su i ove su godine odlučili pokrenuti javno zdravstvenu humanitarnu akciju Čaj za malog zmaja. Akcija je namijenjena djeci predškolske dobi i djeci polaznicima nižih razreda osnovne škole koji odrastaju u uvjetima siromaštva, korisnicima zajamčene minimalne naknade s područja nadležnosti centra za socijalnu skrb Požega, kojima nisu uvijek dostupna sredstva za prevenciju bolesti koja bi im olakšala zdravstvene teškoće i ojačala imunitet. Prošlih godina prikpujeno je donacija u vrijednosti oko 70.000 kn. Najmlađih korisnika kojima se želi pomoći i olakšati zdravstvene poteškoće ove je godine 87 u ukupno 45 obitelji.

“Između ostalog cilj nam je istaknuti i važnost brige za druge koji nisu u mogućnosti skrbiti za sebe, a ovo predblagdansko vrijeme je idealno za to. I ove godine u akciju se uključila i Udruga Humanum. Udruga je otvorila poseban podračun u svrhu prikupljanja novčanih sredstava za sve moguće donatore koji bi u akciji htjeli sudjelovati uplatom na žiro račun. Sva prikupljana sredstva iskoristit će se za kupnju artikala za pakete koji će biti podijeljeni korisnicima,” ističu iz udruge Humanum.

Broj račun nalazi se na svim plakatima i lecima te na web stranicama partnera a on je slijedeći- HR5223900011500193466; otvoren u Hrvatskoj poštanskoj banci. Isto tako, putem QR koda možete na jednostavniji način izvršiti uplatu.

Uz udrugu, kao i dosadašnjih godina,u ovu akciju su se uključili naši stalni suradnici: Zavod za javno zdravstvo PSŽ, Dom zdravlja PSŽ, Veleučilište u Požegi, OŠ Antuna Kanižlića, Zavod za hitnu medicinu PSŽ, te Udruga Zdravi život i Udruga narodnog zdravlja dr.Andrija Štampar.

Zavod za javno zdravstvo i ove godine surađuje s organizatorima u prikupljanju paketa te u pripremama same akcije, te brine o poštivanju aktualnih epidemioloških mjera. Isto tako ispred ustanova partnera bit će organizirano prigodno predavanje s temama vezanim za odgoj i obrazovanje.

Građani mogu već do 18. prosinca 2020.g., u prostorije Centra za socijalnu skrb Požega ali i na lokacijama svih partnera donijeti gotov poklon za malog korisnika socijalne pomoći ili barem jedan artikl, uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka struke. Ideja je da to budu korisne, zdrave stvari. To može biti šal, kapa, rukavica, med, čaj, sirup za snižavanje temperature, sirup za iskašljavanje, četkice za zube, paste za zube, toplomjer, pribor za dječju higijenu.

Svakoj obitelji se priprema paket prikladan za veličini obitelji i dobi djeteta, a paketi će biti predani roditeljima unutar lokalnih zajednica. Akcija je krenula 1.12. i traje do 18.12.2020.g., kada će se pokloni pripremati za djecu, a njihova podiela predviđena je za 23. prosinca 2020.godine.

TEKST: S. P.           FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn