ZIMSKA BAJKA – Blagdanski poklon pleterničkih mažoretkinja svome gradu

Datum objave: 15. 12. 2019. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – Čaroliju blagdana u Pleternicu su, već tradicionalno, donijele i mažoretkinje, poklanjajući sugrađanima Zimsku bajku. Tradicionalna plesna priredba dio je sadržaja ovogodišnjeg Adventa u gradu i prilika da se male i velike plesačice pohvale s naučenim tijekom godine

Nastavljajući tradiciju dugu više od desetljeća, slaveći, istovremeno, ples i ljepotu pokreta, pleterničke su mažoretkinje, po uspjesima poznate i izvan granica Hrvatske, sugrađanima poklonile Zimsku bajku. Naziv je to tradicionalne priredbe, dio sadržaja ovogodišnjeg Adventa u gradu i prilika da se male i velike plesačice, na kraju još jedne uspješne godine, pohvale s naučenim i javno zahvale svima onima koji prate i pomažu njihov rad.

Uz niz zabavnih i gracioznih koreografija praćenih atraktivnim kostimima i neizbježnim pomponima, u “režiji domaćica” priredbe, mažoretkinjama su u goste stigle i susjede, članice plesne skupine Jakšić, a što sve znaju publici su pokazali i najmlađi-polaznici Dječjeg vrtića Tratinčica i članovi KUD-a Orljava, male snaše i bećari, vrijedni čuvari tradicije.

Uz uzbuđene i ponosne mame, tate, bake i djedove, mažoretkinje su i prepunu školsku sportsku dvoranu, pozdravili predsjednica Udruge Marijana Erjavec i prva žena grada, gradonačelnica Antonija Jozić, ističući, pri tom, važnost zajedništva i sportskog duha kojim promiču ime Pleternice.

Prepun sadržaja za sve uzraste i tople obiteljske atmosfere kakva priliči blagdanima, Advent u Pleternici čeka vas i narednih dana s dobrodošlicom, pa, svakako navratite i izaberite nešto za sebe.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn