ZAZVONI OSMIJEHOM – Kaptolski zvonci ponovno zvone

Datum objave: 16. 12. 2021. | Kategorija: Susreti

KAPTOL – Blagdanski ugođaj uz vatru, vrući čaj, vino i gin, raskošni ukrasi i igračke, ukusni kolači i domaće pogačice te široki osmijesi, dočekali su večeras Kaptolčane i njihove goste na manifestaciji „Kaptolski zvonci“ na Trgu Vilima Korajca. Organizator je Udruga mladih Općine Kaptol uz potporu Općine i brojnih donatora, a ovaj božićni sajam ispunjen bogatim kulturno-zabavnim programom održava se od 16. do 19. prosinca.

Najslađi mali adventski sajam humanitarnog karaktera vratio se u Kaptol. Nakon prošlogodišnje stanke zbog koronavirusa, Kaptolski zvonci, po četvrti put na Trgu Vilima Korajca u Kaptolu tijekom četiri dana, organizatori Udruga mladih Općine Kaptol, Općina Kaptol i Turistička zajednica Zlatni Papuk, pripremili su program u kojemu će uživati sve generacije. Nastupi zborova, KUD-ova, igrokazi, predstave, pričanje božićnih priča, kazališna predstava te dolazak Djeda Božićnjaka samo su dio ove blagdanske čarolije.

Adventski sajam svu ljepotu zajedništva pokazao je već prve večeri uz nastup najmlađih i pravo blagdnasko šarenilo u kojem se moglo uživati uz palačinke i kolače kaptolačkog Caritasa, čaju organizatora Udruge mladih Općine Kaptol, kuhanom vinu Vinarije Kaptol te kuhanom Castrum ginu i kobasicama. Na štandovima su lokalni proizvođači ponudili domaće proizvode i unikatni nakit, drvene igračke i božićne ukrase.

Svoje male i velike mještane pozdravio je načelnik općine Mile Pavičić.”Pozdravljam vas sve i želim vam dobrodošlicu na naš, sada već tradicionalni, advent. Posebno pozdravljam naše najmlađe mještane, ali i sve koji su nam došli u goste izvan Kaptola, jer naši “Kaptolski zvonci” postali su već prepoznatljivi i izvan lokalnih granice. Želim zahvaliti Udrugi mladih Općine Kaptol koja je preuzela taj zahtjevni zadatak organizacije kako bi nam pripremli ovako lijepu manifestaciju gdje se možemo družiti, veseliti i zajedno uživati u blagdanima.”rekao je načelnik Pavičić.

Veliki doprinos u organizaciji dala i Turistička zajednica Zlatni Papuk koja objedinjuje područje četiri općine Kaptol, Velika, Jakšić i Brestovac. “Mi smo tu da podržavamo ovako vrijedne projekte,” naglasio je njen direktor Tomislav Galić.”Drago mi je vidjeti tako veliki broj posjetitelja na ovom sajmu, a moram čestitati i Udruzi mladih Općine Kaptol koja to radi s velikim entuzijazom i krajnji rezultat je doista impresivan. Naš cilj je dati podršku svim projektima koje rade udruge na području naših općina kako bi dali značaj ovom našem prostoru, a Kaptol je mjesto gdje se odvijaju mnoge vrlo lijepe i važne manifestacije.Uvjeren sam kako je udruživanje četiri općine u jednu turističku zajednicu vrlo dobar potez koji će u narednim godinama rezultatima to i potvrditi,” rekao je Galić.

Radost zbog malog adventskog sajma velikog srca koji je tako lijepo zaživio u zajednici izrazio je i predsjednik Udruge mladih Gabrijel Đeker koji je naglasio kako se sav trud isplatio. “Puno mi je srce kada vidim osmijehe naših najmlađih. Nadam se da ćete pratiti program koji smo pripremili i narednih dana” rekao je. Program u petak će započeti igrokazom Osnovne škole Zdenka Turkovića Kutjevo, a nastavit će se uživanjem u ledenoj dječjoj priči i druženjem s Djedom Božićnjakom te plesom uz grupu „Božićni vilenjaci“. U subotu, 18. prosinca, u goste dolazi Gradsko kazalište Požega koje će izvesti Orašara. Najmlađi će ponovno moći uživati u društvu Djeda Božićnjaka, a najljepše božićne priče će pričati Baka Mraz. Druženje do dugo u noć će se nastaviti uz glazbene grupe De Gotho i Roko n’roll, te veliki vatromet u 22 sata. Zadnja večer proći će u pjesmi, plesu i veselju KUD-ova i zborova, a nastupit će i poznati Kaptolački tamburaški orkestar Kaptor.

Ova manifestacija pripremljena u duhu blagdana i zajedništva i humanitarnog je karaktera pa će se sav prikupljen novac darovati roditeljima beba s područja Općine Kaptol, rođenih tijekom ove godine.

TEKST: Sanja Pok               FOTO: Sanja Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn